Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Syyrian hallitus hyväksyy Venäjän ja Yhdysvaltain aseleposopimuksen

Syyrian hallitus on hyväksynyt Venäjän ja Yhdysvaltain neuvotteleman tulitaukosopimuksen, valtiollinen uutistoimisto Sana uutisoi lauantaina.

Ulkomaat
 
HS–AFP

Syyrian hallitus on hyväksynyt Venäjän ja Yhdysvaltain neuvotteleman tulitaukosopimuksen, valtiollinen uutistoimisto Sana uutisoi lauantaina.

Sana pohjasi tietonsa ”asioista perillä oleviin lähteisiin”.

Venäjä sanoi jo aiemmin, että Syyrian presidentti Bashar al-Assad on ilmoittanut tukevansa uutta suunnitelmaa.

Sopimuksen mukaan tulitauko hallituksen joukkojen ja kapinallisryhmien välillä alkaa maanantaina auringonlaskun aikaan. Suunnitelmaan kuuluu myös laajaa humanitaarista apua taistelujen runnomaan Aleppoon.

Jos tulitauko pitää viikon ajan, Yhdysvaltain ja Venäjän on määrä aloittaa yhteiset sotilaalliset toimet jihadistiryhmiä Isisiä ja al-Nusraa vastaan.

Useita oppositioryhmiä edustava HNC:n (High Negotiations Committee) otti suunnitelman vastaan varautuneen myönteisesti.

”Tuemme sopimusta, jos se pannaan toimeen”, ryhmän edustaja Bassma Kodmani sanoi.

Ilmaiskut kapinallisten hallitsemille alueille jatkuivat lauantaina, mikä lisäsi epäilyksiä tulitauon pitävyydestä. Ilmeisesti Venäjän tekemä ilmaisku tappoi ainakin 25 ihmistä Idlibissä Pohjois-Syyriassa. Taistelut jatkuivat myös Aleppossa.

Kapinallisten epäluuloista huolimatta myös Turkki ilmoitti lauantaina kannattavansa sopimusta.

Turkki ja Venäjä ovat Syyrian sodassa eri puolilla, sillä Turkki on tukenut sodassa hallitusta vastustavia kapinallisia.

Turkin ulkoministeriön mukaan taistelujen on vaiettava kaikkialla maassa ja humanitäärisen avun saavutettava hädänalaiset tulitauon ”ensimmäisestä päivästä” lähtien. Se sanoi ponnistelevansa tulitauon toteutumisen puolesta.

Aiemmat aselepoyritykset Syyrian sodassa ovat kariutuneet pian, joten odotukset uuden suunnitelman suhteen ovat maltilliset.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov ja Yhdysvaltain John Kerry molemmat sanoivat, että monimutkainen suunnitelma on paras mahdollinen tilaisuus taistelujen lopettamiseksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat