Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saksa varoittaa: maassa on yli 500 potentiaalista terrorihyökkäyksen tekijää

Saksan sisäministeri varoittaa, että maassa on yli 500 radikalisoitunutta islamistia, jotka saattavat kyetä tekemään hyökkäyksiä joko yksin tai osana ryhmää.

Ulkomaat
 
HS–AFP
Arnd Wiegmann / Reuters
Sisäministeri Thomas de Maizière puhui terrorihyökkäyksen näyttämöksi joutuneen Olympia-ostoskeskuksen edustalla heinäkuun lopussa.
Sisäministeri Thomas de Maizière puhui terrorihyökkäyksen näyttämöksi joutuneen Olympia-ostoskeskuksen edustalla heinäkuun lopussa. Kuva: Arnd Wiegmann / Reuters

Saksan sisäministeri varoittaa, että maassa on yli 500 ääri-islamistia, jotka saattavat kyetä tekemään hyökkäyksiä joko yksin tai osana ryhmää.

Sisäministeri Thomas de Maizière sanoo Bild-lehdessä, että tällä haavaa Saksassa on ainakin 520 ”potentiaalista hyökkääjää”. Saksa on ollut varpaillaan terroristijärjestö Isisin inspiroimien ja heinäkuussa tehtyjen kahden hyökkäyksen jälkeen.

Ministerin mukaan 360 muuta ihmistä on poliisin tarkkailussa, koska he ovat läheisiä potentiaalisten hyökkääjien kanssa.

Monet saksalaiset pelkäävät, että Isisin taistelijoita on päässyt soluttautumaan maahan viime vuonna saapuneiden noin miljoonan pakolaisen joukossa.

Sisäministeri de Maizièren mukaan uhkana ovat sekä ulkomaiset ryhmät että fanaattiset ”yksinäiset sudet”. Hänen mukaansa ulkomaisia taistelijoita tuodaan salaa Eurooppaan valmistelemaan samantapaisia iskuja kuin Pariisissa ja Brysselissä on koettu.

”Vielä vaikeampaa on paljastaa fanaattiset yksinäiset sudet. Valitettavasti, molemmat ovat todellisia tämänhetkisiä uhkia”, hän sanoi.

Saksa oli heinäkuuhun saakka säästynyt Ranskaa ja Belgiaa koetelleilta terrori-iskuilta. Mutta heinäkuussa maassa tehtiin kaksi hyökkäystä, jotka molemmat Isis otti nimiinsä. Junassa ja musiikkifestivaaleilla tehdyissä hyökkäyksissä kaksi turvapaikanhakijaa haavoitti yhteensä 20:tä ihmistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat