Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Konekaapparin äiti uskoo 9/11-salaliittoon – ”Poikani on elossa”

World Trade Centeriä päin lentäneen Mohamed Attan äiti kieltäytyy uskomasta poikansa tekoa.

Ulkomaat
 

Syyskuun 11. päivän terrori-iskut vuonna 2001 olivat Yhdysvaltain juoni muslimeja vastaan, uskoo iskussa mukana olleen terroristin äiti. Äiti kieltäytyy edelleen uskomasta, että hänen poikansa Mohamed Atta teki itsemurhan iskussa.

”Uskon, että poikani on elossa. - - Luulen, että hän on Guantánamossa”, äiti Bozaina Mohamed Mustafa Sheraqi sanoi espanjalaisen El Mundo -lehden haastattelussa.

Lehden mukaan kyseessä on ensimmäinen äidin antama haastattelu.

Egyptiläinen Mohamed Atta oli johtaja viisihenkisessä ryhmässä, joka kaappasi American Airlinesin lennon numero 11. Atta lensi koneen päin World Trade Centerin pohjoistornia New Yorkissa. Kaikki koneessa olleet ja tuntematon määrä rakennuksessa olleita ihmisiä kuolivat välittömästi.

”Tiedän, ettet koskaan tehnyt mitään väärää, etkä tehnyt sitä, mitä sanotaan”, äiti sanoi El Mundolle kotoaan Kairosta.

Syyskuun 11. päivän iskut ovat historian pahin terrori-isku. Hyökkäyksissä kuoli lähes 3 000 ihmistä.

Mohamed Attan johtamaan ryhmään kuului kaikkiaan 19 terroristia. Useimmat muista olivat kotoisin Saudi-Arabiasta. Attan rooli iskuissa on vahvistettu syyskuun 11. päivän iskuja tutkineen komission loppuraportissa (9/11-komissio).

Attan äiti kutsuu iskuja El Mundon haastattelussa Yhdysvaltain itse junailemaksi juoneksi, jonka pyrkimys oli syyllistää muslimeja ja arabeja.

Atta oli johtaja niin sanotussa Hampurin solussa. Atta tutustui Saksan Hampurissa opiskellessaan kolmeen muuhun arabimieheen. He innostuivat jihadistisista ajatuksista ja lähtivät Afganistanin Kandahariin, jossa ääri-islamilaisen terroristiverkoston al-Qaidan johtaja Osama bin Laden piileskeli.

Al-Qaidan lähettämänä miehet matkustivat Yhdysvaltoihin ja hankkivat siellä lentäjäkoulutusta. Syyskuun 11. päivän iskuissa Attan kolme Hampurin kaveria lensivät kolmea muuta kaapattua konetta.

Iskujen pääsuunnittelija oli 9/11-komission mukaan pakistanilainen Khalid Sheikh Mohammed. Yhdysvallat sai hänet kiinni Pakistanissa vuonna 2003. Hän on nyt vankina Guantánamon sotilastukikohdassa.

Osama bin Laden surmattiin Yhdysvaltain erikoisjoukkojen operaatiossa Pakistanissa vuonna 2011.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat