Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lähteet: Pohjois-Korea valmiina jälleen uuteen ydinkokeeseen

YK, Yhdysvallat ja Japani valmistelevat uusia pakotteita Pohjois-Koreaa vastaan suitsiakseen jälleen maan intoa ydinkokeisiin.

Ulkomaat
 
Reuters
Sunnuntaina Tokiossa tavanneet Yhdysvaltojen Sung Kim ja Japanin Kenji Kanasugin sopivat maiden yhteistyöstä Pohjois-Korean ydinkokeita vastaan.
Sunnuntaina Tokiossa tavanneet Yhdysvaltojen Sung Kim ja Japanin Kenji Kanasugin sopivat maiden yhteistyöstä Pohjois-Korean ydinkokeita vastaan. Kuva: Reuters

Pohjois-Korea on jälleen valmiina tekemään ydinkokeen, Etelä-Korean puolustusministeriö ilmoitti uutistoimisto AFP:n mukaan maanantaina. Ilmoitus tuli vain muutama päivä sen jälkeen, kun Pohjois-Korea teki perjantaina viidennen ja tiettävästi tähän mennessä voimakkaimman ydinkokeensa. Perjantainen koe tuomittiin maailmalla jälleen laajasti.

Etelä-Korean puolustusministeriön tiedottaja Moon Sang-Gyun sanoi, että koetta valmistellaan maanalaisessa tunnelissa.

Tiedustelulähteiden tiedoilla ilmoituksensa perustellut tiedottaja kieltäytyi määrittelemästä niitä tarkemmin, mutta totesi Etelä-Koran armeijan olevan valmiina vastaamaan mihin tahansa Pohjois-Korean tulevaan ydin- tai ohjuskokeeseen tai maalla tapahtuvaan provokaatioon.

Tiedustelulähteiden mukaan Pohjois-Korea on saanut valmiiksi koevalmistelut kolmannessa maanalaisessa tunnelissa.

Ensimmäisen ydinkokeensa Pohjois-Korea teki etelän puolustusministeriön mukaan lokakuussa 2006 ensimmäisessä maanalaisessa tunnelissa ja neljä seuraavaa toisessa tunnelissa.

Perjantaisen kokeen onnistumista suitsuttaneessa julkilausumassa Pohjois-Korea ilmoitti jatkavansa ”tarvittavin keinoin” parantaakseen ydiniskukykyään niin laadullisesti kuin määrällisesti.

Perjantaisen kokeen ydinräjähdys oli teholtaan arvioiden mukaan 10 kilotonnia, eli lähes kaksi kertaa niin iso kuin kahdeksan kuukautta aiemmin tehdyssä kokeessa. Pohjois-Korean mukaan perjantaina testissä räjäytettiin ydinkärki, jollainen voidaan tarvittaessa asentaa ohjukseen.

YK:n turvallisuusneuvosto päätti tuoreeltaan perjantaina määrätä uusia Pohjois-Korean vastaisia pakotteita, vaikka ensimmäistä ydinkoetta seuranneet aiemmat viisi YK:n pakotepakettia eivät ole kyenneet jarruttamaan Pohjois-Korean ydinkokeita.

Japanissa sunnuntaina vieraillut Yhdysvaltojen edustaja Sung Kim sanoi, että Washington ja Tokio tulevat työskentelemään tiiviisti yhdessä vastatakseen Pohjois-Korean viimeisimpään kokeeseen mahdollisimman voimakkailla keinoilla. Hänen mukaansa Yhdysvallat saattaa myös asettaa omia pakotteitaan Pohjois-Koreaa vastaan.

Maanantaina Yhdysvaltojen lähettiläs matkustaa maanantaina Etelä-Korean Souliin käydäkseen tiistaina keskusteluja eteläkorealaisen kollegansa kanssa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat