Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viron politiikan rääväsuu nousemassa ulkoministeriksi

Jürgen Ligi joutui eroamaan hallituksesta nimittelyn vuoksi toissa syksynä.

Ulkomaat
 
Kaupo Kikkas / Eestin valtio
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Kuva: Kaupo Kikkas / Eestin valtio

Tallinna. Opetus- ja tiedeministeri Jürgen Ligi,58, on nousemassa Viron ulkoministeriksi. Viroa johtava reformipuolue ilmoitti maanantaiaamuna esittävänsä Ligin ulkoministeriksi.

Ligi kuuluu Viroa pitkään hallinneen reformipuolueen ytimeen ja on hoitanut eri ministerin virkoja vuodesta 2005 tietyin katkoksin. Hän on herättänyt huomiota terävällä kielellään.

Toissa syksynä kielen käyttö johti Ligin erottamiseen valtiovarainministerin tehtävästä. Hän oli sosiaalisesssa mediassa nimitellyt demarien opetus- ja tiedeministeri Jevgeni Ossinovskia,30, ”vaaleanpunaiseksi maahanmuuttajan pojaksi”, ja kehottanut tätä siksi pitämään pienempää suuta.

Äänestäjät kuitenkin palkitsivat Ligin parlamenttivaaleissa Nykyisessä hallituksessa Ligi oli opetus- ja tiedeministeri, ja Ossinovski terveys- ja työministeri.

Ligin vastuualueelle tulee Viron kausi EU:n puheenjohtajamaana. Se alkaa ensi kesänä, brexitin vuoksi puoli vuotta etuajassa Viron valtion 100-vuotisjuhlien kynnyksellä.

Ulkoministerin paikka vapautui, kun Marina Kaljurand,54, erosi virasta perjantaina keskittyäkseen presidentinvaalikampanjaansa.

Naisten osuus hallituksessa ei kutistu nykyisestä kahdesta. Ligin paikalle opetus- ja tiedeministeriksi on nousemassa kansanedustaja Maris Lauri, 50. Hän on aiemmin ollut lyhyesti valtiovarainministeri ja tehnyt uransa talousanalyytikkona.

Reformipuolueen esittämät ministerivaihdokset edellyttävät vielä vahvistusta presidentti Toomas Hendrik Ilvekseltä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat