Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruotsin rappeutuva rataverkko pakottaa junat hidastamaan rajusti vauhtiaan

Göteborgin ja Tukholman välin huippunopeutta suositellaan laskettavaksi 200:sta 130 kilometriin tunnissa.

Ulkomaat
 
Jussi Nukari / Lehtikuva
Ruotsin Trafikverket suosittelee, että Göteborgin ja Tukholman välisen junaradan huippunopeutta lasketaan 200 kilometristä tunnissa 130 kilometriin tunnissa. Göteborgiin matkalla ollut juna oli seisoksissa Tukholman päärautatieasemalla helmikuussa 2012.
Ruotsin Trafikverket suosittelee, että Göteborgin ja Tukholman välisen junaradan huippunopeutta lasketaan 200 kilometristä tunnissa 130 kilometriin tunnissa. Göteborgiin matkalla ollut juna oli seisoksissa Tukholman päärautatieasemalla helmikuussa 2012. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Junien huippunopeuksia lasketaan kymmenillä rataosuuksilla Ruotsissa. Syynä on rautatieverkon rappeutuminen, kertoo uutistoimisto AFP.

Rataverkosta vastaavan Trafikverketin mukaan muun muassa raiteet ja sillat ovat niin heikossa kunnossa, että lujavauhtinen junankulku on käynyt vaaralliseksi 69 päälinjalla. Ruotsin rataverkko käsittää 12 000 kilometriä.

Trafikverket suosittelee, että Göteborgin ja Tukholman välin huippunopeutta lasketaan 200 kilometristä tunnissa 130 kilometriin tunnissa.

Viime vuonna Ruotsin hallitus korvamerkitsi 400 miljoonaa euroa rataverkon kunnostamiseen, AFP kertoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat