Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rivikansanedustajan arki ei kiinnosta – David Cameron jättää myös brittiparlamentin

Brexitin alulle tönäissyt Cameron ei halua kuulemma olla ”häiriöksi”.

Ulkomaat
 
PETER NICHOLLS / Reuters
David Cameron ilmoitti eroavansa pääministerin paikalta jo kesäkuussa, kun EU-kansanäänestys päätyi Britannian EU-eron eli brexitin kannalle.
David Cameron ilmoitti eroavansa pääministerin paikalta jo kesäkuussa, kun EU-kansanäänestys päätyi Britannian EU-eron eli brexitin kannalle. Kuva: PETER NICHOLLS / Reuters

Lontoo

Britannian EU-eron tielle tönäissyt entinen pääministeri David Cameron jättää myös kansanedustajan tehtävänsä, BBC ja muut brittimediat kertoivat maanantaina.

Cameron ei aio istua kevääseen 2020 jatkuvaa vaalikautta loppuun, vaan eroaa heti. Hänen vaalipiirissään järjestetään näin täytevaalit.

”Nykypolitiikassa ei ole mahdollista, että entisestä pääministeristä tulee kunnon rivikansanedustaja”, Cameron sanoi ITV:n uutisille.

Cameron ilmoitti eroavansa pääministerin paikalta jo kesäkuussa, kun EU-kansanäänestys päätyi Britannian EU-eron eli brexitin kannalle. Cameron oli kampanjoinut EU-jäsenyyden jatkon puolesta.

Konservatiivien kansanedustajat valitsivat heinäkuussa puolueen uudeksi johtajaksi ja samalla pääministeriksi entisen sisäministerin Theresa Mayn.

Cameron ilmoitti maanantaina vaalipiirissään, että hän ei halua olla Mayn uudelle hallitukselle taakaksi ja häiriöksi. Cameron haluaa kuulemma tulla muistetuksi Britannian vahvasta taloudesta ja sosiaalisista uudistuksista.

Todellisuudessa hänet tullaan kuitenkin muistamaan pääministerinä, joka aiheutti Britannian EU-eron.

Keväällä 2010 pääministeriksi nousseen Cameronin poliittista uraa olisi voinut pitää hyvinkin onnistuneena, jos se ei olisi katkennut brexit-äänestykseen.

Cameron lupasi 2013 EU-kansanäänestyksen hiljentääkseen oman puolueensa EU-skeptikot ja pysäyttääkseen EU-eroa ajavan Ukip-puolueen nousun. Lupaus piti lunastaa, kun konservatiivit voittivat vastoin kaikkia odotuksia kevään 2015 parlamenttivaalit.

Kesästä 2001 asti Witneyn vaalipiirin kansanedustajana toiminut Cameron, 49, vakuutti aiemmin, ettei aio erota pääministerin eikä kansanedustajan tehtävistä, kävipä EU-kansanäänestyksessä miten tahansa.

Entinen pääministeri ei kuitenkaan jaksanut takarivin kansanedustajan töitä paria kuukautta kauempaa.

Cameron ei ole kuulemma vielä päättänyt, mihin uusiin töihin ryhtyä. Halutessaan hän voi aina aloittaa tuottoisan uran poliittisena puhujana ja kirjoittajana. Entinen työväenpuolueen pääministeri Tony Blair on tehnyt puhujana miljoonia puntia pääministerinuransa jälkeen.

Varakkaasta ja etuoikeutetusta taustasta tuleva Cameron ei jää kaipaamaan kansanedustajan palkkiotaan.

”Tein eropäätöksen raskain sydämin, koska rakastan tätä aluetta ja rakastin olla kansanedustaja. Kotini tulee edelleenkin olemaan tässä vaalipiirissä”, hän sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat