Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Luxemburgin ulkoministeri: Unkarin erottava EU:sta – kohtelee pakolaisia kuin eläimiä

Saksalaislehti Die Weltille puhuneen Jean Asselbornin mukaan erottaminen on ainoa keino suojella EU:n arvoja ja yhtenäisyyttä.

Ulkomaat
 
Eric Vidal / Reuters
Luxemburgin ulkoministeri Jean Asselborn moittii kovin sanoin sitä, miten Unkarin pääministeri Viktor Orbán kohtelee turvapaikanhakijoita. Asselborn kuvattuna Brysselissä marraskuussa 2015.
Luxemburgin ulkoministeri Jean Asselborn moittii kovin sanoin sitä, miten Unkarin pääministeri Viktor Orbán kohtelee turvapaikanhakijoita. Asselborn kuvattuna Brysselissä marraskuussa 2015. Kuva: Eric Vidal / Reuters

Unkari pitäisi erottaa Euroopan unionista sen ankaran pakolaispolitiikan ja EU:n perusarvojen loukkaamisen takia, sanoo Luxemburgin ulkoministeri Jean Asselborn.

”Jokainen, kuten Unkari, joka rakentaa aitoja sotaa pakenevia vastaan tai rikkoo lehdistön vapautta ja oikeusjärjestelmän riippumattomuutta, pitäisi väliaikaisesti tai tarvittaessa pysyvästi sulkea ulos EU:sta”, Asselborn sanoi saksalaisen Die Welt -lehden haastattelussa tiistaina.

Asselbornin mukaan erottaminen on ainoa tapa suojella Euroopan arvoja ja yhtenäisyyttä. Hänen mielestään EU:n sääntöjä pitäisi muuttaa, jotta jäsenmaan erottaminen olisi helpompaa.

Asselborn moittii erityisen kovin sanoin sitä, miten Unkarin pääministeri Viktor Orbán kohtelee turvapaikanhakijoita.

”Ihmisiä, jotka pakenevat sotaa, kohdellaan lähes huonommin kuin villieläimiä”, Asselborn sanoo.

Hän myös varoittaa Unkarin rajalleen pystyttämän aidan kasvavan koko ajan korkeammaksi ja vaarallisemmaksi. Hän sanoo, että kaikkien aidan ylittäjien täytyy varautua pahimpaan.

”Unkari ei ole kaukana ampumiskäskyn antamisesta pakolaisia vastaan.”

Unkarin toimet ovat jo pidemmän aikaa herättäneet närää muissa EU-maissa. Pääministeri Orbán on jopa kehottanut kansalaisiaan äänestämään EU:n turvapaikanhakijoiden jakamiseen tarkoitettuja kiintiöitä vastaan kansanäänestyksessä, joka järjestetään Unkarissa lokakuussa.

Saksan ulkoministeri Frank-Walter Steinmeier sanoi kuitenkin tiistaina, ettei hän jaa luxemburgilaisen kollegansa näkemystä Unkarin erottamisesta.

”Tällaisesta kannasta ei ole sovittu Euroopassa”, Steinmeier sanoi Riiassa uutistoimisto Reutersin mukaan.

”Unkaria seuratessa voin ymmärtää, että jotkut Euroopassa käyvät kärsimättömiksi. Henkilökohtaisesti en kuitenkaan näyttäisi Euroopan jäsenvaltiolle ovea”, Steinmeier sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat