Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Keuhkokuumeen salailu pahentaa huhumyllyä Clintonin terveydestä – kampanjoinnin on määrä jatkua perjantaina

Nyt molemmat ehdokkaat ovat luvanneet julkaista perusteellisempia tietoja terveydentilastaan.

Ulkomaat
 
Clinton horjui keuhkokuumeen takia – presidenttiehdokkaan kunto epäilyttää
Clinton horjui keuhkokuumeen takia – presidenttiehdokkaan kunto epäilyttää
Demokraattien presidenttiehdokas Hillary Clinton joutui poistumaan WTC-iskujen muistotilaisuudesta kesken tapahtuman, koska hän voi huonosti. Uutiskuvat näyttävät Clintonin horjumisen, joka herätti keskustelun ehdokkaan terveydestä. Kuvaus: CNN, leikkaus: Esa Juntunen.

Washington

”Antibiootit hoitavat keuhkokuumeen. Mutta millä hoidetaan epäterve mieltymys yksityisyyteen, kun se luo tarpeettomia ongelmia?”

Näin tiivisti presidentti Barack Obaman entinen neuvonantaja David Axelrod demokraattien presidenttiehdokkaan Hillary Clintonin ongelman. Se ei ole vain keuhkokuume, johon Clinton sairastui, vaan keuhkokuumeen salaaminen kahden päivän ajan.

Salailu on antanut lisää polttoainetta Yhdysvaltain oikeiston äärilaidan salaliittoteorioille, joiden mukaan Clinton peittelee jotakin vakavaa sairautta. Se saattaa myös vahvistaa entisestään äänestäjien käsitystä Clintonista epäluotettavana ehdokkaana.

Samaan aikaan juuri villit salaliittoteoriat ovat todennäköisesti se syy, miksi Clinton päätti viime perjantaina, ettei hän kerro keuhkokuumediagnoosistaan julkisuuteen.

”Ajattelin, ettei kyse ole niin isosta asiasta”, Clinton sanoi uutiskanava CNN:n puhelinhaastattelussa varhain tiistaina Suomen aikaa.

”Kuten kaikki, jotka ovat olleet kipeänä poissa töistä, palan halusta päästä takaisin”, hän twiittasi.

Clintonin on määrä jatkaa kampanjointiaan vielä tällä viikolla, kertovat uutistoimistot AFP ja Reuters. Kampanjaväki on Reutersin mukaan kertonut uutiskanava MSNBC:lle, että päivä on luultavimmin perjantai.

Clintonin lääkäri diagnosoi ehdokkaan keuhkokuumeen viime perjantaina ja kehotti tätä lepäämään. Clinton ei kuitenkaan perunut viikonlopun esiintymisiään.

Kun Clinton poistui syyskuun 11:nnen muistotilaisuudesta New Yorkissa sunnuntaina kesken kaiken, kampanjaväki selitti hänen kärsineen ylikuumenemisesta. Vasta kun internetiin levisi video, jossa Clintonin jalat näyttävät pettävän auton ovella, kerrottiin kyseessä olevan keuhkokuume.

Nyt molemmat ehdokkaat ovat luvanneet julkaista perusteellisempia tietoja terveydentilastaan myöhemmin tällä viikolla. Clinton, 68, ja republikaani Donald Trump, 70, ovat poikkeuksellisen vanhoja presidenttiehdokkaita.

Trump on toistaiseksi julkaissut vain lääkärinlausunnon, jonka mukaan hän olisi ”historian tervein” presidentti. Myöhemmin Trumpin perhelääkäri kertoi, että hän oli kirjoittanut lausuntonsa viidessä minuutissa sillä aikaa kun Trumpin auto odotti klinikan ulkopuolella.

Juttu jatkuu grafiikan jälkeen.

Clintonin vaivoista on huomattavasti tarkempaa tietoa, koska hän on toiminut ulkoministerinä ja pyrkinyt presidentiksi aiemmin.

Vuosina 1998 ja 2009 Clintonilla oli veritulppa jalassa. Molemmat veritulpat hoidettiin lääkkeillä. Kolmas ja vakavin veritulppa Clintonilla oli ulkoministeriaikanaan vuonna 2012 päässään. Hän vietti tuolloin useita päiviä sairaalassa, ja Bill Clintonin mukaan täydellinen toipuminen vei puoli vuotta. Hillary Clinton syö yhä verenohennuslääkkeitä.

Vastustajat ovat yrittäneet jo pitkään leimata Hillary Clintonin kuolemansairaaksi. Tuoreimmassa Nation Enquirer -skandaalilehdessä hänen väitettiin kärsivän muun muassa Alzheimerin taudista, halvauksista ja alkoholin tuhoamasta maksasta.

Clintonin julkinen ohjelma on kuitenkin ollut niin raskas, ettei hän voi olla ainakaan kovin sairas. Viime syksynä Clinton muisti tarkasti pienetkin yksityiskohdat, kun kongressiedustajat grillasivat häntä Bengasi-kuulemisessa yhtäjaksoisesti peräti yksitoista tuntia.

Alla olevalla testillä voit testata, kumman Yhdysvaltojen presidenttiehdokkaan kanssa olet enemmän samaa mieltä.

Tarkastele tästä aikajanasta, kuinka Helsingin Sanomat on uutisoinut Yhdysvaltojen aiemmista presidenteistä.

BRIAN SNYDER / Reuters
Hillary Clinton nousi autoon tyttärensä Chelsea Clintonin asunnon ulkopuolella New Yorkissa sunnuntaina. Aiemmin samana päivänä hän lähti huonovointisuutensa vuoksi pois WTC-iskujen 15-vuotismuistotilaisuudesta.
Hillary Clinton nousi autoon tyttärensä Chelsea Clintonin asunnon ulkopuolella New Yorkissa sunnuntaina. Aiemmin samana päivänä hän lähti huonovointisuutensa vuoksi pois WTC-iskujen 15-vuotismuistotilaisuudesta.
Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat