Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yksi kuoli ja useita loukkaantui maailman suurimman loistoristeilijän pelastusharjoituksissa

Filippiiniläinen miehistön jäsen kuoli, kun pelastusvene putosi tuntemattomasta syystä kymmenen metrin korkeudelta veteen.

Ulkomaat
 
Juho Kahilainen
Harmony of the Seas -alus kuvattuna kesäkuussa Barcelonassa.
Harmony of the Seas -alus kuvattuna kesäkuussa Barcelonassa. Kuva: Juho Kahilainen

Yksi miehistön jäsen on kuollut ja neljä ihmistä vakavasti loukkaantunut onnettomuudessa maailman suurimmalla risteilyaluksella Harmony of the Seasilla.

42-vuotias filippiiniläinen mies kuoli pelastusharjoituksessa pudottuaan pelastusveneessä kymmenen metrin korkeudesta veteen, kertoo uutistoimisto AFP. Pelastusveneessä oli onnettomuushetkellä neljä muuta miehistön jäsentä, joista kaksi on kriittisessä tilassa.

Onnettomuushetkellä loistoristeilijä oli ankkuroitu Marsseillen satamaan Etelä-Ranskassa.

Loukkaantuneista kolme on filippiiniläisiä ja yksi intialainen, Marsseillen kaupungin viranomainen sanoi.

Kaupungin syyttäjän mukaan samanlainen pelastusharjoitus järjestetään laivalla joka viikko.

Onnettomuuden syy oli tiistai-iltana epäselvä.

Maailman suurin risteilijäalus Harmony of the Seas on 362 metriä pitkä. Siihen mahtuu yli 5 000 matkustajaa ja yli 2 000 miehistön jäsentä.

Alus on korkeampi kuin 25-kerroksinen kerrostalo ja pidempi kuin mitä Pariisin Eiffel-torni on korkea. Risteilijässä on kaksikymmentä ravintolaa, 23 uima-allasta, teatteri ja kasino.

Ranskassa STX:n telakalla valmistettu risteilijä otettiin käyttöön tämän vuoden toukokuussa. Harmony of the Seasissa on Suomessa kehitetyt ja valmistetut ABB-konsernin kääntöpotkurit.

Lisäksi suomalainen Wärtsilä-konserni on toimittanut Harmony of the Seasin pääkoneet, keulapotkurit ja savukaasupesurit.

Ennen Harmony of the Seasin valmistumista sen Turun telakalla valmistettu sisaralus Oasis of the Seas oli maailman suurin risteilijäalus.

Aluksen oli määrä jatkaa Ranskasta kohti Italiaa myöhemmin tiistaina, mutta onnettomuustutkinnan odotetaan viivästyttävän lähtöä ainakin keskiviikkoon, syyttäjä sanoi.

Korjaus 13.9.2016 klo 20.50: Harmony of the Seas ei ole korkeampi kuin Eiffel-torni vaan se on pidempi kuin mitä Eiffel-torni on korkea.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat