Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Trumpin säätiö tutkintaan: Ehdokkaan epäillään ostaneen hyväntekeväisyysvaroilla muun muassa itseään esittävän maalauksen

New Yorkin osavaltion yleinen syyttäjä Eric Schneiderman selvittää Trumpin säätiön mahdollisia lainrikkomuksia. Demokraatit vaativat myös maan oikeuskansleria tutkimaan lahjoituksia.

Ulkomaat
 
MIKE SEGAR / Reuters
Yhdysvaltain republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump puhui Baltimoressa maanantaina.
Yhdysvaltain republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump puhui Baltimoressa maanantaina. Kuva: MIKE SEGAR / Reuters

New Yorkin osavaltion yleinen syyttäjä ilmoitti tiistaina aloittaneensa tutkimukset republikaanien presidenttiehdokas Donald Trumpin kampanjasäätiöstä. Tutkimuksen taustalla on epäillyt säätiön väärinkäytöksistä vaalirahoituksessa, uutistoimisto AFP kertoo.

Uutiskanava CNN:lle New Yorkin yleinen syyttäjä Eric Schneiderman kertoi, että Trumpin säätiötä epäillään voittoa tuottamattomalle yhteisölle sopimattomasta toiminnasta.

Schneiderman on ollut jo vuosien ajan tukkanuottasilla miljardööri Trumpin kanssa tämän perustamasta yliopistosta, jota Schneiderman on kutsunut täydeksi huijaukseksi.

Trumpin säätiöstä on viime aikoina myös julkaistu lukuisia muita negatiivisia lehtijuttuja. Muun muassa Washington Post kirjoitti viikonvaihteessa, että Trump itse ei ole lahjoittanut nimeään kantavaan säätiöön mitään vuoden 2008 jälkeen, vaikka esimerkiksi hänen vaalipäällikkönsä on julkisuudessa väittänyt, että säätiön vaalirahat ovat Trumpin omia.

Washington Postin mukaan epäselvyyksiä on muitakin. Trumpin kerrotaan muun muassa käyttäneen 20 000 dollaria eli hieman alle 18 000 euroa hyväntekeväisyyteen tarkoitettuja varoja ostaakseen lähes kaksimetrisen itseään esittävän maalauksen.

Säätiön tiedetään tehneen myös laittoman 25 000 dollarin lahjoituksen Floridan yleiselle syyttäjälle Pam Bondille vuonna 2013, kun tämä harkitsi lähtemistä mukaan New Yorkin kollegansa Schneidermanin Trump-yliopistoa vastaan nostamaan kanteeseen.

”Tutkimme asiaa ja olemme olleet heihin yhteydessä. En ole tehnyt asiasta numeroa tai pitänyt lehdistötilaisuutta, mutta tutkimme Trumpin säätiötä varmistaaksemme, että kaikkia New Yorkin hyväntekeväisyyslakeja noudatetaan”, Schneiderman sanoo CNN:lle.

Demokraattipuolueen lakikomitea on myös lähettänyt avoimen kirjeen Yhdysvaltojen oikeuskansleri Loretta Lynchille, jotta tämä tutkisi Floridan yleiselle syyttäjälle Pam Bondille tehdyn lahjoituksen.

”Saatuaan rahat, Bondi kieltäytyi jatkamasta Trumpin liiketoimien tutkimista. Tämä viittaa siihen, että maksu on saattanut vaikuttaa Bondin viranhaltijana tekemään päätökseen olla osallistumatta Trumpin vastaiseen oikeudenkäyntiin”, avoimessa kirjeessä todetaan.

Kirjeessä muistutetaan, että moinen toiminta on rikollista monellakin mittarilla.

Vastavetona sittemmin jo suljettua yliopistoaan vastaan vuonna 2013 nostetulle kanteelle, Trump on henkilökohtaisesti hyökännyt Schneidermania vastaan kutsuen tätä ”Kellopeli-Ericiksi”.

MIKE SEGAR / Reuters
Tiistaina republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump puhui Pennsylvaniassa.
Tiistaina republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump puhui Pennsylvaniassa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat