Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhdysvaltain joukot sanovat tuhonneensa Isisin myrkkykaasutehtaan Mosulissa

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat
USA iski Isis-järjestön tehtaaseen Mosulissa
USA iski Isis-järjestön tehtaaseen Mosulissa
Yhdysvallat ilmoittaa iskeneensä Irakin Mosulissa sijainneeseen Isis-järjestön kemiallisten aseiden tehtaaseen. Yhdysvallat iski kohteeseen 12 lentokoneella. Mosul on isoin kaupunki, joka on vielä Isisin hallussa. Kuva: Reuters.

Yhdysvaltain johtamat joukot ilmoittavat tuhonneensa äärijärjestö Isisin kemiallisten aseiden tehtaan Irakin toiseksi suurimmassa kaupungissa Mosulissa.

Mosul on edelleen Isisin hallussa, mutta Irakin pääministeri Haider al-Abadi lupasi elokuun lopussa, että kaupunki vapautetaan Isisiltä vielä tämän vuoden puolella.

Tuhottu tehdas oli aiemmin valmistanut lääkkeitä. Yhdysvaltain ilmavoimien kenraaliluutnantin Jeffrey Harrigianin mukaan tehdas oli muutettu valmistamaan klooria ja sinappikaasua.

Isku tapahtui maanantaina ja siihen osallistui 12 lentokonetta.

Isisin väitetään käyttäneen kemiallisia aseita useita kertoja. Pentagon vahvistaa, että Isis on käyttänyt ainakin kloorikaasua sekä sinappikaasua.

Irakin turvallisuusjoukot yhdessä liittoutuman kanssa ovat valmistelemassa laajaa hyökkäystä Isisin kukistamiseksi kaupungissa. Mosul on ollut Isis-järjestön hallinnassa vuodesta 2014 lähtien.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat