Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

YK-lähettiläs: 235 000 siirtolaista valmiina ylittämään Välimeren Italiaan

Libyassa pelätään taisteluiden yltymistä uudelleen.

Ulkomaat
 
HS–AFP
Yara Nardi / Italian punainen risti
Pakolaisia pelastettiin Libyan rannikolla Välimerellä elokuun puolessavälissä.
Pakolaisia pelastettiin Libyan rannikolla Välimerellä elokuun puolessavälissä. Kuva: Yara Nardi / Italian punainen risti

Suuri joukko siirtolaisia odottaa Libyassa mahdollisuutta, että he pääsisivät ylittämään Välimeren Italiaan, sanoo YK:n Libya-lähettiläs Martin Kobler.

”Meillä on listoillamme 235 000 siirtolaista, jotka vain odottavat hyvää mahdollisuutta lähteä Italiaan, ja he tekevät sen”, Kobler sanoi italialaisen La Stampa -lehden haastattelussa torstaina.

Italian sisäministeriön mukaan lähes 128 400 siirtolaista on saapunut Italiaan Välimeren yli tämän vuoden aikana. Kyseessä on pieni nousu verrattuna viime vuoteen, jolloin samalla ajanjaksolla Italiaan saapui 122 113 siirtolaista.

”Turvallisuuden vahvistaminen on tällä hetkellä tärkeintä. Jos saamme vahvan ja yhtenäisen Libyan armeijan, terrorismin ja ihmissalakuljetuksen uhka väistyy”, Kobler sanoi.

YK:n tukemalla kansallisen yhtenäisyyden hallituksella on ollut vaikeuksia lujittaa valtaansa Libyassa. Kilpaileva hallinto maan itäosassa vastustaa edelleen Tripolissa maaliskuussa työnsä aloittanutta yhtenäishallitusta.

Libya ajautui kaaokseen vuonna 2011 alkaneen kansannousun ja diktaattori Muammar Gaddafin syrjäyttämisen ja tappamisen seurauksena. Britannian ja Ranskan vetämä kansainvälinen sotilasoperaatio auttoi Gaddafin syrjäyttämisessä, mutta länsimailla ei ollut suunnitelmaa Libyan tukemiseen tämän jälkeen.

Kamppailu maan öljyvaroista on jälleen viime päivinä lisännyt pelkoja uuden sisällissodan mahdollisuudesta. Maan itäosan hallintoa tukevat joukot ottivat muutama päivä sitten haltuunsa tärkeitä öljysatamia Libyan rannikolla.

Kobler kuvaili sotamarsalkka Khalifa Haftarin joukkojen tekemää öljysatamien valtausta ”erittäin huolestuttavaksi”.

”Libya tarvitsee vuoropuhelua, vakautta ja yhtenäisyyttä. Olen ottanut yhteyttä kenraali Haftariin ja olen valmis tapaamaan hänet löytääksemme ratkaisun yhden armeijan synnyttämiseen”, Kobler sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat