Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Palkkamurhaaja: Filippiinien presidentti määrännyt vastustajien murhia ja ampunut ministeriön työntekijän konepistoolilla

Entinen palkkamurhaaja todisti senaatin kuulemisessa, että presidentti Rodrigo Duterte oli Davaon kuolemanpartioiden takana.

Ulkomaat
 
EZRA ACAYAN / Reuters
Entinen palkkamurhaaja Edgar Matobato todisti Filippiinien presidenttiä vastaan Pasaussa Filippiineillä torstaina.
Entinen palkkamurhaaja Edgar Matobato todisti Filippiinien presidenttiä vastaan Pasaussa Filippiineillä torstaina. Kuva: EZRA ACAYAN / Reuters

Filippiinien presidentti Rodrigo Duterte on määrännyt kuolemanpartioita tappamaan rikollisia ja vastustajiaan, entinen palkkamurhaaja todisti Filippiinien senaatin kuulemisessa torstaina.

Presidentti myös ampui palkkamurhaajan mukaan omakätisesti oikeusministeriön työntekijän Uzi-konepistoolilla 1993, jolloin hän toimi Davaon kaupungin pormestarina.

Oikeusministeriön työntekijä oli palkkamurhaaja Edgar Matobaton mukaan haavoittunut tiesululla tapahtuneessa ampumisvälikohtauksessa, johon hänen kuolemanpartionsa osallistui.

”Pormestari Duterte oli se, joka päästi hänet päiviltä”, Matobato, 57, sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

”Hän tyhjensi kaksi Uzin lipasta häneen.”

JORGE SILVA / Reuters
Filippiinien presidentti Rodrigo Duterte.
Filippiinien presidentti Rodrigo Duterte.

Matobaton kuuleminen on osa senaatin tutkimusta, joka liittyy Duterten masinoimiksi väitettyihin mielivaltaisiin murhiin. Presidentti Duterten käynnistämässä rikollisjahdissa on poliisin mukaan kuollut jo yli 3 100 ihmistä.

Matobato vahvisti väitteet, joiden mukaan Duterte olisi käyttänyt samaa veristä taktiikkaa toimiessaan yli 20 vuotta Davaon pormestarina. Matobaton mukaan Duterte määräsi hänet ja muut kuolemanpartion jäsenet tappamaan yli tuhat ihmistä Davaossa vuosina 1988–2013.

”Työmme oli tappaa rikollisia, raiskaajia, huumediilereitä, näpistelijöitä”, Matobato sanoi.

Hänen mukaansa uhrit olivat pääosin rikollisia, mutta myös Duterten perheen vastustajia. Eräs miljardööri hotellinpitäjä murhattiin siksi, että hänellä oli kiistaa naisesta Duterten pojan kanssa, Matobato sanoi Guardian-lehden mukaan.

Uhrit joko ammuttiin tai kuristettiin. Ruumiita pilkottiin, poltettiin ja heitettiin veteen kalojen syötäväksi. Yksi ruumis syötettiin krokotiileille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat