Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Puola lähetti poliiseja Britanniaan – hyökkäykset puolalaisia vastaan yleistyneet brexit-äänestyksen jälkeen

Britanniassa asuu noin 831 000 puolalaista, joista valtaosa on tullut maahan sen jälkeen, kun Puola liittyi EU:hun 2004.

Ulkomaat
 
HS–AFP

Puola on lähettänyt kaksi poliisia brittiläiseen Harlow’n kaupunkiin, jossa puolalaismies surmattiin viime kuussa mahdollisessa viharikoksessa.

”Poliisiemme mukana kulkee kaksi puolalaispoliisia. Heillä on univormut, mutta ei poliisioikeuksia. He eivät voi pidättää ketään”, Essexin poliisin tiedottaja kertoi AFP:lle.

Puolalaispoliisit ovat kaupungissa viikon. Tavoitteena on rauhoittaa tilannetta.

Puolan hallitus on vaatinut Britanniaa suojelemaan maassa asuvia puolalaisia. Hyökkäykset puolalaisia vastaan ovat lisääntyneet kesäkuussa Britanniassa järjestetyn EU-kansanäänestyksen jälkeen. Siinä enemmistö kannatti Britannian eroa EU:sta. Siirtolaisuus nousi keskeiseksi teemaksi jo kampanjointiaikana.

Britanniassa asuu noin 831 000 puolalaista, joista valtaosa on tullut maahan sen jälkeen, kun Puola liittyi EU:hun 2004.

Puolalaiset ministerit lensivät viime viikolla Lontooseen hyökkäysten lisääntymisen vuoksi.

Britannian poliisi ei ole vielä päättänyt, epäileekö se puolalaismiehen tappajia viharikoksesta.

Myös EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker otti asian esiin vuotuisessa puheessaan keskiviikkona.

”Me eurooppalaiset emme voi ikinä hyväksyä, että puolalaisia työläisiä häiritään, pahoinpidellään ja jopa murhataan Essexin kaduilla”, Juncker sanoi.

Essexissä sijaitsevaa Harlow’ta edustava kansanedustaja Robert Halfon sanoi vastustavansa vihjailua, että Essex olisi täynnä murhattavia etsiviä rasisteja.

”Suuri enemmistö ihmisistä on kauhuissaan tapahtuneista tragedioista. Harlow’n asukkaat ja puolalaisyhteisö ovat liittyneet yhteen tämän vuoksi”, hän sanoi BBC:lle.

”Hänen sanansa vain pahensivat tilannetta.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat