Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Keuhkokuumeesta kärsinyt Hillary Clinton palasi vahvasti julkisuuteen: ”En luovuta koskaan!”

Spekulaatiot Clintonin terveydentilasta yltyivät, kun hän joutui sunnuntaina poistumaan syyskuun 11. päivän terrori-iskujen 15-vuotismuistotilaisuudesta.

Ulkomaat
 
Keuhkokuumeesta kärsinyt Hillary Clinton palasi parrasvaloihin
Keuhkokuumeesta kärsinyt Hillary Clinton palasi parrasvaloihin
Demokraattien presidenttiehdokas Hillary Clinton palasi jälleen julkisuuteen vietettyään muutaman päivän sairauslomaa keuhkokuumeen takia. Kuva: Reuters.

Sunnuntaina keuhkokuumeen uuvuttama demokraattien presidenttiehdokas Hillary Clinton palasi myöhään torstai-iltana Suomen aikaa julkisuuteen Pohjois-Carolinan Greensborossa.

BRIAN SNYDER / Reuters
Hillary Clintonin olemus ei viestinyt huonovointisuudesta torstaisessa kampanjatilaisuudessa Pohjois-Carolinan Greensborossa.
Hillary Clintonin olemus ei viestinyt huonovointisuudesta torstaisessa kampanjatilaisuudessa Pohjois-Carolinan Greensborossa.

Hyvävointisen oloinen Clinton puhui tasaisesti ja keskittyneesti. Sairastamisesta kertoi ainoastaan äänen hetkellinen karheus aivan puheen loppuvaiheessa.

”Ihmiset syyttelevät minua kaikenlaisesta, mutta kukaan ei voi syyttää minua luovuttamisesta”, Clinton julisti.

”En luovuta koskaan!”

Ennen Clintonin puhetta ja sen jälkeen taustalla soi tilanteeseen sopivasti James Brownin klassikkokappale I Got You (I Feel Good), jossa laulaja kertoo hyvästä olostaan.

Clinton käytti jälleen runsaasti aikaa vertaamalla itseään kilpailijaansa, republikaanien Donald Trumpiin.

”En voi koskaan olla samanlainen showhahmo kuin vastustajani, mutta lunastan lupaukseni”, Clinton vakuutti.

”Aion edistää maailmaa, jossa meillä on enemmän ystäviä ja vähemmän vihollisia – ja vähemmän ydinaseita.”

Spekulaatiot Clintonin terveydentilasta yltyivät, kun hän joutui sunnuntaina New Yorkissa lähtemään kesken pois syyskuun 11. päivän terrori-iskujen 15-vuotismuistotilaisuudesta.

Kampanjaväki kertoi lopulta, että presidenttiehdokkaalla on keuhkokuume, sillä tiedotusvälineissä levisi video vaivalloisesti kävelleestä ja autoon talutetusta Clintonista.

Tällä viikolla Clintonin puolesta kampanjointia ovat jatkaneet muun muassa hänen aviomiehensä Bill Clinton ja nykyinen presidentti Barack Obama.

Clintonin lääkärin mukaan tämä on kärsinyt ”lievästä ja ei-tarttuvasta keuhkokuumeesta”, jota on hoidettu antibiooteilla.

Clinton ei malttanut pysyä sairasvuoteessa pidempään, koska presidenttiehdokkaiden ensimmäinen vaaliväittely on jo 26. syyskuuta. Varsinaisiin vaaleihin on perjantaina enää 52 päivää.

Kisa on myös äärimmäisen tasainen, ja Clintonin toipilasviikolla Donald Trump on kirinyt häntä kiinni sekä valtakunnallisissa että ratkaisevien vaa’ankieliosavaltioiden mielipidemittauksissa.

Mielipidemittausten keskiarvoa seuraavan Real Clear Politics -uutissivuston mukaan Clinton johtaa Trumpia enää 1,8 prosenttiyksiköllä koko maassa. Vielä elokuun lopussa Clintonin keskimääräinen johto oli 6 prosenttiyksikköä.

Miksi Trump sitten kirii Clintonia kiinni?

Yksi syy on Clintoniin liittyvissä kielteisissä uutisissa, joita on ollut viime aikoina paljon. Vasta kun Clintonilta meni videolla jalat alta, kampanjatoimisto paljasti, että hänellä oli diagnosoitu keuhkokuume kaksi päivää aiemmin. Viive antoi pontta väitteille, joiden mukaan Clinton on epärehellinen ja salaileva.

Carlo Allegri / Reuters
Donald Trumpin uskotaan jättäneen pahimmat hyökkäykset sairastanutta Hillary Clintonia vastaan väliin uuden kampanjapäällikön antamien ohjeiden vuoksi.
Donald Trumpin uskotaan jättäneen pahimmat hyökkäykset sairastanutta Hillary Clintonia vastaan väliin uuden kampanjapäällikön antamien ohjeiden vuoksi.

Toiseksi Trumpin uusi kampanjapäällikkö Kellyanne Conway on pitänyt Trumpin kielen jonkinlaisessa kurissa. Trump ei hyökännyt sairaan Clintonin kimppuun suoraan vaan tyytyi kyselemään kampanjatilaisuudessa: ”Luuletteko, että Clinton jaksaisi seistä tässä tunnin ajan?”

Amerikkalaiset poliittisen janan molemmilla laidoilla ovat kyllästyneitä perinteisiin poliitikkoihin. Jos politiikan ulkopuolelta tullut Trump onnistuu vaikuttamaan edes jotenkin hyväksyttävältä, tämän vuoden asetelma suosii häntä.

Kolmanneksi syvästi jakautuneessa kaksipuoluejärjestelmässä vaalitulos on aina erittäin tasainen. Vaikka osa republikaaneista inhoaa Trumpia syvästi, se ei tee heistä Clintonin kannattajia. Trumpin kampanja korostaakin, että vain Trump voi estää Clintonien kolmannen kauden.

Lopulta monet republikaanit saattavat äänestää Trumpia siksi, että korkein oikeus saisi konservatiivituomareita. He voivat myös valita protestiksi kolmannen puolueen ehdokkaan. Etenkin nuoriin äänestäjiin vetoavat libertaristi Gary Johnson ja vihreiden ehdokas Jill Stein.

Johnsonin kannatus mielipidemittauksissa on 8 prosentin luokkaa, Steinin alle 3. Jotta ehdokas pääsisi mukaan vaaliväittelyihin, kannatuksen pitäisi olla 15 prosenttia.

Johnsonilla tai Steinilla ei ole mahdollisuuksia voittaa itse, mutta erittäin tasaisessa kisassa he voivat viedä toiselta ehdokkaalta voiton.

Clinton horjui keuhkokuumeen takia – presidenttiehdokkaan kunto epäilyttää
Clinton horjui keuhkokuumeen takia – presidenttiehdokkaan kunto epäilyttää
Demokraattien presidenttiehdokas Hillary Clinton joutui poistumaan WTC-iskujen muistotilaisuudesta kesken tapahtuman, koska hän voi huonosti. Uutiskuvat näyttävät Clintonin horjumisen, joka herätti keskustelun ehdokkaan terveydestä. Kuvaus: CNN, leikkaus: Esa Juntunen.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat