Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

YK odotti yhä lupaa Aleppon apulähetyksiin

Venäjän mukaan Syyrian hallitus alkoi jo vetää joukkoja Aleppoon johtavalta tieltä.

Ulkomaat
 

Venäjä sanoi torstaina, että Syyrian hallituksen joukot ovat alkaneet vetämään joukkojaan Turkista Aleppoon johtavalta reitiltä, jotta avustusrekat pääsisivät kaupunkiin.

Venäläinen vanhempi virkamies Vladimir Savtšenko sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan, että kapinallisten joukot eivät olleet pyynnöistä huolimatta siirtyneet etäämmälle.

Yhdysvaltojen ja Venäjän välittämä tulitauko alkoi Syyriassa maanantaina. Tulitauko on vähentänyt merkittävästi väkivaltaisuuksia, mutta Turkissa odottavat YK:n avustusrekat eivät olleet vielä torstaihin mennessä uskaltaneet ylittää rajaa.

Vahvistusta hallituksen joukkojen siirroille ei saatu torstai-iltana. YK syytti aiemmin torstaina Syyrian hallitusta siitä, että se hidastelee lupien myöntämisessä.

YK:n nimittämän Syyrian erityislähettilään Staffan de Misturan avustaja Jan Egeland arvosteli hallituksen toimintaa.

”Voisivatko hyvin ruokitut aikuiset miehet ystävällisesti lopettaa kasaamasta poliittisia, byrokraattisia ja menettelytapoihin liittyviä esteitä rohkeiden humanitäärisen työn tekijöiden tielle, kun nämä haluavat palvella saarretuilla alueilla tai ristitulessa olevia naisia, lapsia ja loukkaantuneita siviilejä”, Egeland sanoi.

Aleppon kaupungissa elää Syyrian hallituksen joukkojen saartamina arviolta 250 000 ihmistä. Viikkoja jatkuneet pommitukset ovat johtaneet kaupungissa humanitaariseen kriisiin.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat