Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kampanjointia jatkanut Clinton: ”En luovuta koskaan!”

Ulkomaat
 

Demokraattien presidenttiehdokas Hillary Clinton palasi kampanjoimaan torstaina kolmen päivän tauon jälkeen. Clintonin lääkärin mukaan tämä kärsi ”lievästä ja ei-tarttuvasta keuhkokuumeesta”, jota hoidettiin antibiooteilla.

Clinton piti puheen myöhään torstai-iltana Suomen aikaa Pohjois-Carolinan Greensborossa. Hyvävointisen oloinen Clinton puhui tasaisesti ja keskittyneesti.

”Ihmiset syyttelevät minua kaikenlaisesta, mutta kukaan ei voi syyttää minua luovuttamisesta”, Clinton julisti. ”En luovuta koskaan!”

Clinton käytti jälleen runsaasti aikaa vertaamalla itseään kilpailijaansa, republikaanien Donald Trumpiin.

”En voi koskaan olla samanlainen showhahmo kuin vastustajani, mutta lunastan lupaukseni”, Clinton vakuutti.

Clinton ei malttanut pysyä sairasvuoteessa pidempään, koska presidenttiehdokkaiden ensimmäinen vaaliväittely on jo 26. syyskuuta. Varsinaisiin vaaleihin on perjantaina enää 52 päivää.

Kisa on myös äärimmäisen tasainen, ja Clintonin toipilasviikolla republikaani Donald Trump on kirinyt häntä kiinni sekä valtakunnallisissa että ratkaisevien vaa’ankieliosavaltioiden mielipidemittauksissa.

Mielipidemittausten keskiarvoa seuraavan Real Clear Politics -uutissivuston mukaan Clinton johtaa Trumpia enää 1,8 prosenttiyksiköllä koko maassa. Vielä elokuun lopussa Clintonin keskimääräinen johto oli 6 prosenttiyksikköä.

Miksi Trump sitten kirii Clintonia kiinni?

Yksi syy on Clintoniin liittyvistä kielteisistä uutisista, joita on ollut viime aikoina paljon. Vasta kun Clintonilta meni videolla jalat alta, kampanja paljasti, että tällä oli diagnosoitu keuhkokuume kaksi päivää aiemmin. Viive antoi pontta väitteille, joiden mukaan Clinton on epärehellinen ja salaileva.

Toiseksi Trumpin uusi kampanjapäällikkö Kellyanne Conway on pitänyt Trumpin kielen jonkinlaisessa kurissa. Trump ei hyökännyt suoraan sairaan Clintonin kimppuun, vaan tyytyi kyselemään kampanjatilaisuudessa: ”Luuletteko, että Clinton jaksaisi seistä tässä tunnin ajan?”

Amerikkalaiset poliittisen janan molemmilla laidoilla ovat kyllästyneitä perinteisin poliitikkoihin. Jos politiikan ulkopuolelta tullut Trump onnistuu vaikuttamaan edes jotenkin hyväksyttävältä, tämän vuoden asetelma suosii häntä.

Kolmanneksi syvästi jakautuneessa kaksipuoluejärjestelmässä vaalitulos on aina erittäin tasainen. Vaikka osa republikaaneista inhoaa Trumpia syvästi, se ei tee heistä Clintonin kannattajia. Trumpin kampanja korostaakin, että vain Trump voi estää Clintonien kolmannen kauden.

Lopulta monet republikaanit saattavat äänestää Trumpia siksi, että korkein oikeus saisi konservatiivituomareita.

He saattavat myös valita protestiksi kolmannen puolueen ehdokkaan. Etenkin nuoriin äänestäjiin vetoavat libertaristi Gary Johnson ja vihreiden ehdokas Jill Stein.

Johnsonin kannatus mielipidemittauksissa on kahdeksan prosentin luokkaa, Steinin alle kolme. Jotta ehdokas pääsisi mukaan vaaliväittelyihin, kannatuksen pitäisi olla 15 prosenttia.

Johnsonilla tai Steinilla ei ole mahdollisuuksia itse voittaa, mutta erittäin tasaisessa kisassa he voivat viedä toiselta ehdokkaalta voiton.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat