Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uusi puolalaisselvitys: Mustia laatikoita oli peukaloitu presidentin tappaneen lentoturman tutkinnassa

Uusi tutkinta käynnistettiin Puolan valtapuolueen Lain ja oikeuden (PiS) aloitteesta.

Ulkomaat
 
Katarina Stoltz / Reuters
Puolan entinen presidentti Lech Kaczyński veljensä Jarosław Kaczyńskin kanssa Varsovassa vuonna 2006. Jarosław Kaczyńskin johtama Laki ja oikeus -puolue käynnisti uuden tutkinnan lentoturmasta, joka tappoi Lech Kaczyńskin vuonna 2010.
Puolan entinen presidentti Lech Kaczyński veljensä Jarosław Kaczyńskin kanssa Varsovassa vuonna 2006. Jarosław Kaczyńskin johtama Laki ja oikeus -puolue käynnisti uuden tutkinnan lentoturmasta, joka tappoi Lech Kaczyńskin vuonna 2010. Kuva: Katarina Stoltz / Reuters

Venäjällä vuonna 2010 tapahtuneen lentoturman tutkintaan saattaa liittyä vilppiä, kertoo uutistoimisto Reuters.

Puolalaisen tutkintaryhmän tuoreen raportin mukaan lentokoneen mustia laatikoita olisi peukaloitu alkuperäisen tutkinnan aikana. Toisesta mustasta laatikosta kerrotaan pyyhkiytyneen kolme sekuntia tallennetta ja toisesta viisi.

Venäjän Smolenskissa 10. huhtikuuta 2010 tapahtuneessa turmassa kuoli Puolan silloinen presidentti Lech Kaczyński ja 95 muuta ihmistä, joista valtaosa oli korkea-arvoisia päättäjiä ja viranomaisia.

Vuosia lento-onnettomuuden jälkeen moni puolalainen uskoi, että kyseessä oli presidentin salamurha.

Uusi tutkinta käynnistettiin Puolan valtapuolueen Lain ja oikeuden (PiS) aloitteesta. Oikeistolaisen puolueen johtaja Jarosław Kaczyński on Lech Kaczyńskin identtinen kaksoisveli.

PiS:n poliitikot ovat jo pitkään olleet sitä mieltä, ettei lentokone pudonnut vahingossa. Aiemmin niin puolalaiset kuin venäläisetkin tutkijat ovat päätyneet pitämään turmaa lentäjän virheen, huonon sään ja lentoliikenteen valvontaan liittyneiden puutteiden summana.

Tuoreen tutkinnan perusteella Puolan silloisen sisäministerin Jerzy Millerin käynnistämä tutkimus olisi ollut puolueellinen. Uuden tutkinnan tekijät esittelivät tiedotustilaisuudessa tallennetta, jossa kerrotaan Millerin neuvoneen alkuperäisiä tutkijoita varmistamaan, että tutkinta täsmää venäläisen tutkintaryhmän tulosten kanssa.

Tuore tutkinta osoittaa alkuperäisessä myös muita mahdollisia hämäräperäisyyksiä.

Puolan ilmailuonnettomuuksia tutkivan komitean johtaja Maciej Lasek kertoi Reutersin mukaan TVN24-televisiokanavalle, että hän olisi halunnut nähdä uuden tutkintaryhmän tuloksia etukäteen ja tutustua ryhmän käyttämiin menetelmiin.

”Nämä ovat vain sanoja”, arvioi alkuperäiseen tutkintaan osallistunut Lasek.

”Kukaan uusista tutkijoista ei ole vieraillut onnettomuuspaikalla.”

Lasekin mukaan tulokset myös kuvastavat ”täyttä ymmärryksen puutetta mustien laatikoiden toimintaperiaatteesta ja datan synkronoinnista”.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat