Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Diane James korvaa Nigel Faragen Britannian itsenäisyyspuolueen johdossa

Uusi Ukip-johtaja on europarlamentin jäsen, joka on aiemmin toiminut markkina-analyytikkona ja tehnyt pitkän uran terveydenhoitoalalla.

Ulkomaat
 
TOBY MELVILLE / REUTERS
Diane James saapui Ukipin puoluekokoukseen Bournemouthissa perjantaina.
Diane James saapui Ukipin puoluekokoukseen Bournemouthissa perjantaina. Kuva: TOBY MELVILLE / REUTERS

Britannian itsenäisyyspuolueen Ukipin uusi johtaja on Diane James, 56. Hän seuraa tehtävässä Nigel Faragea, 52, joka johti populistista ja EU-kriittistä puoluetta lähes kuusi vuotta.

James on europarlamentin jäsen, joka on aiemmin toiminut markkina-analyytikkona sekä tehnyt pitkän uran terveydenhoitoalalla.

”Me olemme liike, joka muuttaa Britannian politiikkaa”, James sanoi valintansa jälkeen puoluekokouksessa Bournemouthissa uutistoimisto Reutersin mukaan. Hän vakuutti varmistavansa, että Britannia todella eroaa EU:sta kansan päätettyä niin.

Farage kertoi heinäkuussa eroavansa, koska näki tehneensä osansa, kun britit olivat äänestäneet kansanäänestyksessä EU-eron puolesta. Farage oli EU-eroa ajavien johtavia ja äänekkäimpiä hahmoja.

Ukipin kerrotaan jakautuneen keskenään kiisteleviin leireihin päätavoitteen saavuttamisen jälkeen.

Ukip sai Britannian parlamenttivaaleissa viime vuonna neljä miljoonaa ääntä ja yli 12 prosentin kannatuksen. Maan enemmistövaalitavan vuoksi se sai kuitenkin alahuoneesta vain yhden edustajapaikan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat