Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhdysvallat patistaa Venäjää pistämään Syyrian hallituksen kuriin

”Jos avustuskuljetukset eivät pääse perille, emme suunnittele Venäjän kanssa yhteisiskuja Isisiä vastaan.”

Ulkomaat
 
ABDALRHMAN ISMAIL
Mielenosoittajat protestoivat avustuskuljetusten puolesta Syyriassa keskiviikkona. ”Ilman kapinallisia tehdyt sopimukset eivät toimi”, lukee arabiankielisessä julisteessa.
Mielenosoittajat protestoivat avustuskuljetusten puolesta Syyriassa keskiviikkona. ”Ilman kapinallisia tehdyt sopimukset eivät toimi”, lukee arabiankielisessä julisteessa. Kuva: ABDALRHMAN ISMAIL

Yhdysvallat ilmoitti Venäjälle perjantaina, ettei se osallistu yhteisten iskujen suunnitteluun Syyriassa, jos avustuskuljetukset piiritettyyn Aleppoon ja muutamiin muihin kohteisiin estetään. Syyrian hallituksen joukot ovat piirittäneet Aleppon itäosien kapinallisalueita jo kuukausia.

YK:n avustuskuljetukset ovat koko viikon ajan odottaneet Turkissa turvallista pääsyä Syyrian puolelle. Kulkureittejä ei kuitenkaan ole saatu varmistettua. YK on valmistellut 40 avustuskuormaa, joilla voitaisiin ruokkia 80 000 ihmistä kuukauden ajan.

HS:n toimittaja Petteri Tuohinen raportoi Turkin rajalta perjantaina, ettei avustuskuljetuksista Syyriaan ole mitään merkkejä.

Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry on soittanut päivän aikana patistelupuhelun Venäjän ulkoministeri Sergei Lavroville, kertoo uutistoimisto Reuters. Yhdysvallat edellyttää, että Venäjä painostaa Syyrian presidentti Bashar al-Assadia ”sallimaan avustuskuljetukset Aleppoon ja muihin hädänalaisiin kohteisiin”.

Tulitaukosopimuksen mukaan Venäjä ja Yhdysvallat aloittavat yhteiset sotatoimet äärijärjestö Isisiä ja Nusran rintamaa vastaan, jos tulitauko pitää seitsemän päivää ja avustuskuljetukset pääsevät etenemään.

Venäjä kommentoi perjantaina, että vain sen liittolainen eli Bashar al-Assadin hallinto kunnioittaisi tulitaukosopimusta. Venäjä kuitenkin ehdotti, että tulitaukosopimusta pidennettäisiin kolmella vuorokaudella, kertoo uutistoimisto AFP.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat