Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Putin nimitti Suomen sättijän Sergei Naryškinin Venäjän ulkomaanvakoilun pomoksi

Ulkomaantiedustelua pitkään johtanut Mihail Fradkov siirtyy valtionrautateiden johtoon.

Ulkomaat
 
SPUTNIK
Venäjän presidentti Vladimir Putin (kesk.) tapasi ulkomaantiedustelun väistyvän päällikön Mihail Fradkovin (vas.) ja uuden päällikön Sergei Naryškinin torstaina Kremlissä.
Venäjän presidentti Vladimir Putin (kesk.) tapasi ulkomaantiedustelun väistyvän päällikön Mihail Fradkovin (vas.) ja uuden päällikön Sergei Naryškinin torstaina Kremlissä. Kuva: SPUTNIK

Venäjän presidentti Vladimir Putin on nimittänyt parlamentin alahuoneen eli duuman entisen puhemiehen Sergei Naryškinin ulkomaantiedustelun päälliköksi. Asiasta kertoivat venäläiset uutistoimistot torstai-iltana.

Naryškin tuli suomalaisille tutuksi viime vuoden kesällä, kun hänen johtamansa parlamenttivaltuuskunnan piti osallistua Etyk-juhlaistuntoon Suomessa. Suomi ei antanut valtuuskunnalle maahantulolupaa, koska joukkoon kuului EU:n maahantulokieltoon asettamia poliitikkoja. Kiellot asetettiin Krimin miehityksen vuoksi.

Puhemies Naryškin ilmoitti, että koko Venäjän valtuuskunta jää kotiin protestina ”itsevaltiutta sekä demokratian ja parlamentarismin periaatteiden rikkomista vastaan”. Suomen hallitusta hän piti ”selkärangattomana”, koska Helsinki taipui hänen mielestään ”Washingtonin ja Brysselin ankaran painostuksen alla”.

Naryškin itse joutui EU:n ja Yhdysvaltojen pakotelistoille ensimmäisten joukossa vuonna 2014. Hän on Putinin pitkäaikainen liittolainen ja kuuluu Neuvostoliiton tiedustelupalvelun KGB:n veteraaneihin.

Venäjän ulkomaantiedustelua vuodesta 2007 johtanut Mihail Fradkov siirtyy Kremlin mukaan johtamaan Venäjän valtiollista rautatieyhtiötä RŽD:tä. Ennen tiedustelupäällikön uraansa Fradkov toimi Venäjän pääministerinä.

Sanomalehti Kommersant kertoi maanantaina nimettömiin lähteisiin vedoten, että Kremlin suunnitelmissa on ulkomaantiedustelu SVR:n, turvallisuuspalvelu FSB:n ja valtion johdon suojelupalvelun FSO:n yhdistäminen. Tämä tarkoittaisi käytännössä Neuvostoliiton tiedustelupalvelun KGB:n perustamista uudelleen. 

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat