Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

BBC: Kiinan muurin korjauksia moititaan rumiksi

Korjaamisessa käytettiin hiekkaa, betonia ja kalkkia.

Ulkomaat
 
Jussi Nukari
Kiinan muuri Pekingin pohjoispuolella.
Kiinan muuri Pekingin pohjoispuolella. Kuva: Jussi Nukari

Kiinan muurin korjauksia moititaan rumiksi, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC. Kahdeksan kilometrin osuus muuria kunnostettiin jo vuonna 2014, mutta korjaukset tulivat vasta nyt julkisuuteen, kun kuvia työn jäljistä julkaistiin kiinalaisessa sosiaalisen median palvelussa Weibossa.

Kiinalaiset virkamiehet ovat saaneet osakseen kovaa arvostelua. Korjaustyön jälki on todellakin rumaa, paikallinen virkamies myönsi. Kävelyväylä muurin päällä on tasoitettu ja se muistuttaa betonitietä, BBC kertoo. Korjauksessa on käytetty muun muassa betonia, hiekkaa ja kalkkia.

Korjauksen tarkoituksena oli suojata muuria kulumiselta. Virallisen selvityksen mukaan korjattu osuus muurista oli vaarassa luhistua ja huuhtoutua pois sadeveden mukana. Kunnostustyössä täytettiin ajan mittaan syntyneitä halkeamia ja aukkoja sekä lisättiin muuriin suojaava kerros.

Kiinan muuri on Unescon maailmanperintökohde. Unescon mukaan se on yli 20 000 kilometriä pitkä. Pitkästi yli tuhannen vuoden aikana rakennettu muuri saavutti mittansa 1600-luvulla. Rakennelman tarkoituksena oli suojata Kiinan valtakuntaa pohjoisilta maahantunkeutujilta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat