Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjä juhlii ”Mowglin” pelastumista – kolmevuotias taapero selvisi kolme päivää Siperian erämaan armoilla

Pelastuttuaan poika oli ensimmäisenä huolissaan leikkiautonsa kunnosta.

Ulkomaat
 
Reuters
Kolmevuotias Tserin kannettiin turvaan sen jälkeen, kun hän oli viettänyt kolme vuorokautta Siperian armoilla.
Kolmevuotias Tserin kannettiin turvaan sen jälkeen, kun hän oli viettänyt kolme vuorokautta Siperian armoilla. Kuva: Reuters

Venäjällä koettiin hämmästyttävä pelastuminen, kun Siperian armoilla kolme päivää eksyksissä ollut kolmevuotias poika löydettiin elossa, kertoivat uutistoimistot.

Kolmevuotias Tserin Dopchut katosi kotikylästään Tuvan tasavallassa eteläisessä Siperiassa. Yksin jäänyt Tserin oli ilmeisesti lähtenyt talon koirien perään ja eksynyt matkallaan.

Alueella on tavattu muun muassa karhuja, susia, ilveksiä sekä kettuja. Lämpötila Tuvassa voi laskea syyskuussa öisin vain nollaan tai muutamaan asteeseen. Brittilehti Guardianin mukaan Tserinillä ei ollut kadotessaan takkia mukana.

”Karhut keräävät nyt vararavintoa talvea varten ja ne saattavat hyökätä minkä tahansa kimppuun”, pelastustöitä johtanut Ayas Saryglar kertoi Siberian Times -lehdelle.

Pojan etsintäoperaatioon osallistui yli sata viranomaista, vainukoiria sekä helikopteri. Etsintäyrityksissä poikaa ei kuitenkaan löytynyt, kertoo uutistoimisto Reuters.

Lopulta poika kuitenkin pelastui, kun hän kuuli setänsä kutsuvan häntä. Poika löydettiin muutaman kilometrin päästä kotoaan.

Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan löydyttyään poika oli ensimmäisenä huolissaan leikkiautostaan.

”Kun setä halasi Tseriniä, poika halusi tietää, onko hänen leikkiautonsa kunnossa. Koko kylä juhlii nyt hänen pelastumistaan”, Tuvan johtaja Sholban Kara-Ool totesi Siberian Timesin mukaan.

Pelastusviranomaiset arvioivat pojan pelastuneen, koska tämä ei mennyt paniikkiin. Pojalla oli mukanaan myös hieman suklaata ja hän nukkui kuivassa paikassa suuren puun juurien suojassa.

Poikaa alettiin kutsua Mowgliksi kuvitteellisen, susien kasvattaman pojan mukaan. Mowgli esiintyy Rudyard Kiplingin Viidakkokirjassa.

Reuters
Tserin kuljetettiin turvaan helikopterilla.
Tserin kuljetettiin turvaan helikopterilla.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat