Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Syyrian sota kiihtyy jälleen – Aleppon raunioihin jääneet ovat ”täynnä vihaa”

Kiihtyvien sotatoimien keskellä 250 000 kaupunkilaista yrittää selviytyä hengissä.

Ulkomaat
 
Vauva pelastettiin raunioista Aleppossa
Vauva pelastettiin raunioista Aleppossa
Poikavauva pelastettiin raunioista Aleppossa kaupunkiin kohdistuneiden rajujen ilmaiskujen jälkeen. Kuva: Reuters

Syyrian suurimpaan kaupunkiin Aleppoon on jäänyt saarroksiin noin 250 000 kaupunkilaista, jotka yrittävät selvitä hengissä kiihtyvien sotatoimien keskellä.

Uutistoimistojen mukaan alueen pommitukset ovat olleet torstaina ja perjantaina erittäin kiivaita, kun Syyrian armeija valmistautuu Venäjän tuella valtaamaan takaisin kaupungin itäiset osat kapinallisilta.

Armeija on kehottanut siviiliväestöä pysymään kaukana sotilaskohteista. Hyökkäys tulee armeijan ilmoituksen mukaan olemaan ”murskaava”, kertoi uutistoimisto Reuters.

Syyrian armeija pitää hallussaan Aleppon länsiosia. Aleppon valtaaminen kokonaan olisi merkittävä voitto maata johtavalle Bashar al-Assadille ja häntä tukevalle Venäjälle.

Kaupungin siviilien elämää sotatoimet vaikeuttavat entisestään.

”Kaikki, jotka ovat jääneet tänne Aleppon raunioihin, ovat täynnä vihaa”, kertoi sairaanhoitaja Bara’a brittilehti The Guardianin mukaan.

”Monet haavoittuneet ovat lapsia, jotka kertovat itkien, ettei heillä ole enää mitään jäljellä. Lapset menettävät raajojaan, ja heistä tulee loppuelämäksi raajarikkoja. Heidän ainoa syntinsä on se, että he ovat syyrialaisia lapsia”, Bara’a totesi.

”Lapset ovat menettäneet lapsuutensa ja viattomuutensa. Heistä on tullut kodittomia omassa maassaan, ja kaikki, mitä meille luvataan, on vain sanoja ulkopuolelta. Jos ihmisyydestä on tullut tällaista, Jumala sen kirotkoon.”

Syyrialaisaktivistien mukaan hallituksen joukot ovat pommittaneet toista alueen vedenottopaikoista.

”Tarvitsemme ihmeen, jotta pelastuisimme väistämättömältä kuolemalta”, kuvasi tilannetta Itä-Aleppossa oleva lääkäri The Guardianin mukaan.

Syyrian sota on jatkunut jo yli viisi vuotta. Sodassa on kuollut yli 300 000 ihmistä, ja miljoonat ovat joutuneet pakenemaan väkivaltaa.

Edellinen tulitauko ehti kestää vain viikon, kunnes se päättyi maanantaina. Tarkoituksena oli, että tulitauon aikana aleppolaisille olisi saatu toimitettua apua. Operaatio päättyi kuitenkin avustusrekkojen pommituksiin.

Sultan Kitaz / Reuters
Aleppossa toimivan ”Valkoiset kypärät” -vapaaehtoisjärjestön työntekijät pelastivat torstaina lapsia kaupungin pommitetuista raunioista.
Aleppossa toimivan ”Valkoiset kypärät” -vapaaehtoisjärjestön työntekijät pelastivat torstaina lapsia kaupungin pommitetuista raunioista.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat