Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Donald Trumpin mollaama Ted Cruz käänsi takkinsa ja antoi sittenkin tukensa Trumpille

Heinäkuussa Cruz kieltäytyi tukemasta Trumpia. Trump sanoi silloin, ettei hän ”Valehtelija-Tedin” tukea kaipaisikaan.

Ulkomaat
 
MIKE STONE / Reuters
Republikaanien presidenttiehdokkuuden Donald Trumpille hävinnyt Ted Cruz väitteli Trumpin kanssa CNN:n keskustelussa helmikuussa. Likaisesta kamppailusta huolimatta Cruz antoi perjantaina tukensa Trumpille.
Republikaanien presidenttiehdokkuuden Donald Trumpille hävinnyt Ted Cruz väitteli Trumpin kanssa CNN:n keskustelussa helmikuussa. Likaisesta kamppailusta huolimatta Cruz antoi perjantaina tukensa Trumpille. Kuva: MIKE STONE / Reuters

Republikaanien senaattori Ted Cruz teki perjantaina täyskäännöksen ja antoi sittenkin tukensa puolueensa presidenttiehdokkaalle Donald Trumpille.

Cruz perusteli asiaa sillä, että Trump on ainoa ihminen, joka voi pysäyttää demokraattien Hillary Clintonin nousun Yhdysvaltain presidentiksi.

”Vuosi sitten sitouduin tukemaan republikaanien ehdokasta. Ja olen valmis kunnioittamaan tätä sitoumusta. Ja jos ette halua nähdä Hillary Clintonia presidenttinä, kannustan teitä kaikkia äänestämään Trumpia”, Cruz sanoi pitkässä lausunnossaan Facebook-sivullaan.

Cruz kamppaili Trumpin kanssa republikaanien esivaalissa loppumetreille asti. Esivaalikamppailu oli poikkeuksellisen likainen ja henkilökohtaisuuksiin menevä. Trump muun muassa ivasi Cruzin puolisoa, Heidi Cruzia tämän ulkonäöstä.

Lisäksi Trump vihjaili, että Ted Cruzin isällä olisi jotain tekemistä presidentti John F. Kennedyn salamurhan kanssa.

Lähes koko esivaalitaistelun ajan Trump kutsui Cruzia nimellä ”Valehtelija-Ted”. Trump myös väitti, että Cruz ei kelpaa Yhdysvaltain presidentiksi, koska hän on syntynyt Kanadassa.

Cruz puolestaan kutsui Trumpia ”patologiseksi valehtelijaksi”, ”krooniseksi naistenvokottelijaksi”, ”täydellisen moraalittomaksi” ja ”nyyhkiväksi pelkuriksi”.

Nyt Cruz siis tukee tätä valehtelijaksi ja moraalittomaksi kutsumaansa henkilöä Yhdysvaltain presidentiksi.

Heinäkuussa puoluekokouksessa Trump nimitettiin republikaanien presidenttiehdokkaaksi. Cruz nousi lavalle puhumaan, mutta ei suostunut antamaan tukeaan Trumpille.

Tästä nousi valtava kohu ja Trumpin kannattajat buuasivat Cruzin pois lavalta.

Puoluekokouksen jälkeen Trump ilmoitti, että ei edes kaipaa Cruzin tukea.

Perjantaina Trump kuitenkin sanoi, että Cruzin tuki on hänelle suuri kunnia. ”Me olemme ottaneet yhteen. Cruz oli kova ja loistava vastustaja. Nyt odotan innolla sitä, että pääsemme tulevina vuosina työskentelemään yhdessä. Teemme yhdessä Amerikasta jälleen suuren”, Trump sanoi.

”Tehdään Amerikasta taas suuri” on Donald Trumpin vaalilause.

Cruz perusteli takinkäännöstään myös sillä, että oli huolissaan demokrattien saavan enemmistön Yhdysvaltain korkeimmassa oikeudessa.

Trump julkisti perjantaina listan 21 nimestä, joiden joukosta hän kertoi valitsevansa seuraajan helmikuussa kuolleelle korkeimman oikeuden tuomarille Antonin Scalialle.

Yksi listan nimistä oli Utahin senaattori Mike Lee, joka on yksi Cruzin tärkeimpiä liittolaisia. Cruz on Yhdysvaltain teekutsuliikkeen keskeinen vaikuttaja.

Cruz korosti, että Mike Lee olisi loistava valinta korkeimman oikeuden tuomariksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat