Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viisi kuollut ammuskelussa ostoskeskuksessa Yhdysvalloissa – poliisi julkaisi kuvan epäillystä

Poliisi ja poliisikoirat etsivät paikalta paennutta epäiltyä. Alueen asukkaita kehotettiin pysymään sisällä.

Ulkomaat
 
Reuters
Lääkintähenkilöstö odotti pääsyä uhrien luo ostoskeskukseen Burlingtonissa lauantaina.
Lääkintähenkilöstö odotti pääsyä uhrien luo ostoskeskukseen Burlingtonissa lauantaina. Kuva: Reuters

Viisi ihmistä kuoli, kun aseellinen mies ampui heitä Burlingtonissa sijaitsevassa ostoskeskuksessa Washingtonin osavaltiossa Yhdysvalloissa perjantai-illalla paikallista aikaa, kertovat uutistoimistot AFP ja Reuters.

Tekijä pakeni paikalta, ja hänen etsintänsä jatkui lauantaina. Poliisi julkaisi miehestä valvontakamerakuvan. Poliisin tiedottaja, ylikonstaapeli Mark Francis kuvaili epäiltyä ”latinalaisamerikkalaiseksi mieheksi, joka on pukeutunut harmaaseen”. Francisin mukaan epäiltyjä on vain yksi.

Poliisin antamien päivitettyjen tietojen mukaan neljä ammuskelussa kuollutta ovat naisia. Lisäksi yksi mies vietiin kriittisessä tilassa sairaalaan, missä hän kuoli saamiinsa vammoihin.

Poliisi sai ilmoituksen Cascade Mall -nimisessä ostoskeskuksessa ammutuista laukauksista iltaseitsemältä perjantaina paikallista aikaa. Burlington sijaitsee noin sadan kilometrin päässä Seattlesta.

Silminnäkijöiden mukaan epäilty käveli ostoskeskuksessa olevaan Macy’s-liikkeeseen ja avasi tulen. Hän ehti poistua paikalta ennen poliisin saapumista.

”Kuulin yhden laukauksen ja seisahduin tavallaan paikalleni. Kaksi, kolme muuta ihmistä alkoi juosta sanoen ’ase’ ja sitten vain laukaus laukauksen ja laukauksen perään”, sanoi kännykkäliikkeessä työskentelevä Armando Patino AFP:n mukaan.

Ostoskeskus evakuoitiin ja siellä olleet ihmiset kuljetettiin busseilla läheiseen kirkkoon, jossa he pääsivät tapaamaan läheisiään.

Poliisi ja poliisikoirat yrittivät jäljittää epäiltyä. Lähialueiden asukkaita kehotettiin pysymään sisällä ja raportoimaan viranomaisille kaikesta epäilyttävästä.

Vasta viikko sitten Minnesotassa nähtiin toinen hyökkäys ostoskeskukseen. Mies puukotti yhdeksää ihmistä ennen kuin poliisi ampui hänet. Tapausta tutkitaan mahdollisena terroritekona.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat