Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ostoskeskuksen ampumisista epäilty pidätetty Yhdysvalloissa – yksi uhreista oli syövästä selvinnyt teinityttö

Poliisin mukaan tekijän motiiveista ei vielä tässä vaiheessa ole tietoa

Ulkomaat
 
Reuters
Washingtonin osavaltion poliisin julkaisema valvontakamerakuva epäillystä.
Washingtonin osavaltion poliisin julkaisema valvontakamerakuva epäillystä. Kuva: Reuters

Yhdysvaltalaisessa ostoskeskuksessa kiväärillä viiden ihmisen surmaamisesta epäilty on saatu kiinni. Epäilty on 20-vuotias Arcan Cetin, joka on syntynyt Turkissa, mutta kasvanut Yhdysvalloissa.

Mies tulitti väkijoukkoa perjantaina lähellä Seattlea Burlingtonissa sijaitsevassa Cascade Mall -kauppakeskuksessa Washingtonin osavaltiossa. Poliisi sai ilmoituksen laukauksista iltaseitsemältä perjantaina paikallista aikaa.

Epäilty otettiin kiinni noin vuorokauden kuluttua Oak Harborista, jossa hän poliisin mukaan asuu. Cetin oli kävelemässä katua Oak Harborissa, kun hänet otettiin kiinni. Hänellä ei ollut asetta.

Poliisi pääsi Cetinin jäljille yleisöltä saamiensa vihjeiden ja julkaisemansa valvontakamerakuvan avulla.

Epäillylle ilmeisesti kuuluvassa Facebook-profiilissa hän kertoo syntyneensä Turkin Adanassa, käyneensä Oak Harbor High Schoolia ja työskennelleensä ruokakaupassa, uutistoimisto AFP kertoo.

The Seattle Times -lehden mukaan Cetinillä on rikosrekisteri, josta löytyy kolme syytettä perheväkivallasta. Uhri oli Cetinin isäpuoli. Cetin on pidätetty myös rattijuopumuksesta.

Poliisin mukaan tekijän motiiveista ei vielä tässä vaiheessa ole tietoa. Poliisilla ei ole muita epäiltyjä tapaukseen liittyen. Yhdysvaltain keskusrikospoliisin FBI:n Seattlen toimisto sanoi, ettei viranomaisilla ole todisteita ampumistapauksen yhteyksistä terrorismiin.

Uhreista neljä oli naisia ja yksi mies. Nuorin uhreista oli syövästä lapsena parantunut teinityttö Sarai Lara, 16. Hän oli iloinen ja määrätietoinen opiskelija, tytön äiti Evangelina Lara kertoi The Seattle Timesille.

Lara oli perjantaina illalla kahden tyttärensä kanssa ostoksilla Cascade Mall -ostoskeskuksessa. Sarai Lara meni yksin Macy’s-liikkeeseen etsimään housuja, kun asemies hyökkäsi.

Vanhin uhreista oli tiettävästi 95-vuotias nainen. Iskussa kuoli myös Shayla Martin, 52, joka työskenteli Macy’s-liikkeessä meikkitaitelijana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat