Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kirjailijaa syytettiin islamin pilkkaamisesta – ammuttiin oikeuden eteen

Syyte nostettiin pilakuvan jakamisesta Facebookissa.

Ulkomaat
 
Muhammad Hamed / Reuters
Tapetun kirjailijan Nahed Hattarin veli Majed Hattar sunnuntaina al-Fuheisissa lähellä Ammania.
Tapetun kirjailijan Nahed Hattarin veli Majed Hattar sunnuntaina al-Fuheisissa lähellä Ammania. Kuva: Muhammad Hamed / Reuters

Asemies ampui jordanialaisen kirjailijan Nahed Hattarin oikeustalon eteen, kun hän oli menossa Ammanissa vastaamaan syytteisiin islamin pilkkaamisesta, kertoivat uutistoimistot.

Asemies pidätettiin paikan päällä. Turvallisuusviranomaisten mukaan ampuja oli 38-vuotias muslimisaarnaaja Ammanista. Mies oli pukeutunut äärikonservatiivisten sunnien käyttämään asusteeseen.

Hattar kuoli paikalle välittömästi. Asemies ampui häntä päähän kolmesti.

Kristitty Hattar, 56, pidätettiin elokuussa sen jälkeen, kun hän oli jakanut Facebookissa pilapiirroksen. Hänet päästettiin vapaaksi aiemmin syyskuussa takuita vastaan.

Pilakuvassa terroristijärjestö Isisin parrakas mies polttaa tupakkaa sängyssä naisten kanssa ja pyytää Jumalaa tuomaan hänelle viiniä ja pähkinöitä. Mies pyytää Jumalaa myös tiskaamaan, lukitsemaan oven ja koputtamaan ennen huoneeseen tuloa. Monien jordanialaisten mielestä pilapiirroksen jakaminen loukkasi islamia.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Hattar oli pyytänyt tekoaan anteeksi sosiaalisessa mediassa. Hattarin mukaan hänen tarkoituksensa ei ollut loukata Jumalaa vaan sunnaradikaalien käsitystä Jumalasta ja taivaasta.

Kirjailijan serkku Saad Hattar kertoi sukulaisten napanneen ampujan veriteon jälkeen.

”Nahedilla oli mukanaan kaksi veljeä sekä ystävä, kun hänet ammuttiin. He ottivat ampujan kiinni ja luovuttivat poliisille”, Saad Hattar kertoi Guardian-lehden mukaan.

Serkun mukaan perheenjäsenet syyttävät tapahtumista Jordanian pääministeriä Hani al-Mulkia.

”Pääministeri oli ensimmäinen, joka yllytti Nahedia vastaan ja päätti hänen pidättämisestä sekä oikeudenkäynnistä pilakuvan vuoksi. Hän yllytti kansalaiset Nahedia vastaan, mikä johti hänen tappamiseen”, Saad Hattar syytti.

Perhe antoi lausunnon, jossa hallitusta vaadittiin selvittämään, ketkä kaikki ovat murhasta vastuussa.

”Monet fanaatikot kirjoittivat sosiaalisessa mediassa Nahedin tappamisesta ja lynkkaamisesta, eikä hallitus tehnyt asialle mitään”, perheen lausunnossa todettiin Guardianin mukaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat