Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lehtitieto: Venäläiset pommikoneet häiritsivät Islannista Tukholmaan matkannutta matkustajakonetta

Sotilasliitto Naton henkilökunta havaitsi koneet ja kertoi islantilaiskoneelle asiasta.

Ulkomaat
 

Tukholma

Kaksi venäläistä pommikonetta lensi lähellä Islannin Keflavikin lentokentältä Tukholmaan matkannutta matkustajakonetta viime viikolla. Koneiden transponderit eivät olleet päällä tai niitä ei ole olemassa, mikä tarkoittaa, ettei niitä voi tunnistaa tutkasta.

Tapauksesta kertovat islantilainen Morgunbladid ja Dagens Nyheter verkkosivuillaan.

Koneiden kerrotaan olleen tyyppiä Tupolev Tu-22 M, ja ne olivat matkalla Espanjasta kohti pohjoista. Sotilasliitto Naton henkilökunta havaitsi koneet ja kertoi islantilaiskoneelle asiasta.

Tapaus sattui Morgunbladidin mukaan viime torstaina Islannin valvonta-alueella lähellä Norjan valvonta-aluetta. Venäläiskoneet eivät olleet ilmoittaneet liikkeistään viranomaisille.

Lehden tietojen mukaan koneet olisivat olleet arviolta noin 6 000–8 000 jalan eli noin 1 800–2 400 metrin päässä matkustajakoneesta sen alla.

Islantilainen lentäjä kertoo lehdelle voineensa nähdä ne koneensa ikkunasta. Hän kuvailee tilannetta riskialttiiksi. Törmäysvaarasta kertovat järjestelmät eivät olisi toimineet, koska tutkien tunnistamat signaalit eivät olleet päällä.

”Jos he olisivat epäonnistuneet etäisyyden pidossa, ei mikään olisi varoittanut meitä siitä”, hän sanoo.

Oikaisu 26.9. kello 15.52: Jutussa sanottiin aiemmin virheellisesti, ettei ilman transponderia lentävää konetta voi nähdä tutkassa. Sen voi nähdä, mutta sitä ei voi tunnistaa tutkasta. Kello 23.58: Jutusta poistettu maininta, että tapaus olisi sattunut Islannin ilmatilassa. Lisäys 27.9. kello 9.20: Lisätty tieto, että pommikoneilla ei välttämättä ollut transpondereita lainkaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat