Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hollande: Calais’n viidakko suljetaan vuoden loppuun mennessä

Ranskan hallitus aikoo nyt sijoittaa turvapaikanhakijoita ympäri maata hajottaessaan Viidakkoa ja muita alueelle syntyneitä karuja leirejä.

Ulkomaat
 
HS–AFP
Charles Platiau / Reuters
Calais’n Viidakoksi kutsutussa siirtolaisten ja pakolaisten leirissä asutaan teltoissa ja konteissa.
Calais’n Viidakoksi kutsutussa siirtolaisten ja pakolaisten leirissä asutaan teltoissa ja konteissa. Kuva: Charles Platiau / Reuters

Calais’n Viidakoksi kutsuttu siirtolaisten ja pakolaisten slummileiri suljetaan vielä tämän vuoden puolella, Ranskan presidentti François Hollande ilmoitti maanantaina vieraillessaan Calais’ssa.

”Olen tullut Calais’hin vahvistamaan päätöksen, jonka tein yhdessä hallituksen kanssa, hajottaa se taatusti, kokonaan ja nopesti. Se tarkoittaa vuoden loppuun mennessä”, Hollande sanoi maanantaina uutistoimisto AFP:n mukaan.

Englannin kanaalin rannalle Calais’hin on pakkautunut tuhansia siirtolaisia ja pakolaisia, jotka pyrkivät Britanniaan. Sinne pääsy on kuitenkin hankalaa, joten ihmiset ovat jumissa Ranskan puolella.

BRENDAN MCDERMID / Reuters
Ranskan presidentti François Hollande
Ranskan presidentti François Hollande

Kymmeniä siirtolaisia on kuollut, kun he ovat yrittäneet päästä kanaalitunneliin.

Paikallisväestö on kyllästynyt tilanteeseen. Alkukuusta hermostuneet paikalliset pysäyttivät liikenteen kanaalitunneliin protestoidessaan tilannetta.

Ranskan hallitus aikoo nyt sijoittaa turvapaikanhakijoita ympäri maata hajottaessaan Viidakkoa ja muita alueelle syntyneitä karuja leirejä.

Useta Ranskan hallitukset ovat tosin yrittäneet tehdä niin siitä asti, kun Viidakon ensimmäiset vaiheet alkoivat nousta pystyyn viime vuosikymmenen alussa. Mutta kun yksi osa leiristä on tuhottu, telttoja ja hökkeleitä on noussut muualle Calais’hin ja Britannian vastaiselle rannikolle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat