Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Merkel väläytti pakolaissopimuksia Egyptin ja Tunisian kanssa

Merkel myös sanoi, että EU-maiden on lisättävä kehitysapua, jotta siirtolaisuuden syihin voidaan vaikuttaa.

Ulkomaat
 
HS–Reuters
HANNIBAL HANSCHKE / Reuters
Saksan liittokansleri Angela Merkel puhui maanantaina Saksan turismiliiton kokouksessa Berliinissä.
Saksan liittokansleri Angela Merkel puhui maanantaina Saksan turismiliiton kokouksessa Berliinissä. Kuva: HANNIBAL HANSCHKE / Reuters

EU:n on tehtävä Afrikan maiden kanssa samanlaisia siirtolais- ja pakolaissopimuksia kuin se on tehnyt Turkin kanssa, Saksan liittokansleri Angela Merkel sanoi maanantaina.

Tällaisia maita olisivat esimerkiksi Tunisia ja Egypti, jotka molemmat sijaitsevat Välimeren etelälaidalla. Turkin kanssa keväällä tehty sopimus on lisännyt siirtolaisia niin sanotulla keskisellä Välimerellä eli Pohjois-Afrikasta Italiaan.

Merkel myös sanoi, että EU-maiden on lisättävä kehitysapua, jotta siirtolaisuuden syihin voidaan vaikuttaa. Merkelin mukaa on tärkeää, että ”viime kesänä nähdyn tilanteen toistuminen voidaan estää”. Tällä hän viittasi pakolaiskriisiin, joka toi pelkästään Saksaan viime vuonna yli miljoona ihmistä Välimeren yli.

”On tärkeää, että annamme Afrikan maille perspektiivin tulevaisuuteen”, hän sanoi.

”Meidän on joko päästettävä ihmiset luoksemme tai meidän pitää taistella siirtolaisuuden syitä vastaan antamalla ihmisille näköalan pysyä siellä”, Merkel sanoi.

Merkel ei kertonut yksityiskohtia mahdollisista uusista sopimuksista. EU ja Turkki sopivat maaliskuussa, että Turkki rajoittaisi sen kautta tulevaa siirtolaisuutta Eurooppaan. Vaihtokauppana EU lupasi taloudellista tukea ja viisumivapauden turkkilaisille.

Sopimusta on arvosteltu, minkä lisäksi sen tulevaisuus on epävarma.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat