Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näin Yhdysvaltain media analysoi Clintonin ja Trumpin väittelyä: ”Clinton voitti selvästi, mutta onko sillä väliä?”

Useimmat tiedotusvälineet tulkitsivat, että Clinton voitti. Samalla ne huomauttivat, että tulkinta pohjautuu perinteisiin arviointimenetelmiin, joilla ei välttämättä ole väliä.

Ulkomaat
 
Clinton sanoo Trumpin olevan velkaa miljoonia dollareita
Clinton sanoo Trumpin olevan velkaa miljoonia dollareita
Presidenttiehdokas Hillary Clinton väitti vaaliväittelyssä Donald Trumpin veronmaksun olevan olematonta ja velkojen suuria.

Yhdysvaltain suurimmat tiedotusvälineet tulkitsivat, että demokraattien ehdokas Hillary Clinton voitti republikaanien ehdokkaan Donald Trumpin presidentinvaalien ensimmäisessä vaaliväittelyssä tiistaina aamuyöllä Suomen aikaa.

Samalla median analyytikot kuitenkin huomauttivat, että tulkinta pohjautuu perinteisiin arviointimenetelmiin, joilla ei välttämättä ole väliä poikkeukselliseksi käyneessä vaalikampanjoinnissa.

”Ensimmäinen väittely todellakin täytti odotukset. Se oli äänekäs kamppailu, jossa päättäväiset vastustajat tuottivat sähköisiä hetkiä ja selviä eroja. Alkuvaiheissa Hillary Clinton ja Donald Trump vaikuttivat tasavahvoilta, mutta loppua kohti Clinton pääsi niskan päälle”, sanomalehti The Washington Postin toimittaja Dan Balz kirjoitti analyysissään.

”Väittelyn alkupuolella Clinton kieltämättä kadotti mahdollisuuksia korostaa sanomaansa, mutta Trump saattoi kadottaa enemmän.”

Trump arvosteli Clintonin kokemusta
Trump arvosteli Clintonin kokemusta
Trump sanoi Clintonin olevan kokenut henkilö, mutta hänen kokemuksensa ovat "huonoja".

Sanomalehti The New York Timesin toimittajat analysoivat väittelyä reaaliaikaisessa seurannassaan.

”Mielestäni olennaisinta: Trump todennäköisesti vahvisti asemaansa kannattajiensa keskuudessa, eikä hän tehnyt mitään aivan hullua. En kuitenkaan usko, että hän sai puolelleen päättämättömiä tai sellaisia äänestäjiä, jotka etsivät syytä olla äänestämättä Clintonia”, toimittaja Adam Nagourney kirjoitti.

”Kyse on siitä, mitä äänestäjät haluavat. Onko tavanomaisilla mittareilla samaa arvoa kuin aiemmin? – – Trump yritti mukautua presidentillisen roolin ja oman roolinsa välimaastoon, ja se oli kiusallista tasapainoilua”, toimittaja Nick Confessore sanoi.

Trump kiisti kannattaneensa Irakin valtausta
Trump kiisti kannattaneensa Irakin valtausta
Hillary Clinton kertoi Trumpin kannattaneen Irakin valtausta ja Gaddafin syrjäyttämistä Libyassa – sen jälkeen kun hän oli tehnyt kauppaa hänen kanssaan.

Sanomalehti USA Todayn kolumnisti Bill Goodykontz luonnehti väittelyä pähkähulluksi.

”Kun Clinton väitti, että Trump jätti maksamatta alihankkijalleen, Trump ei kiistänyt asiaa vaan sanoi, että ehkä hän ei ollut tyytyväinen tämän työhön. En ole historioitsija, mutta lyön vaikka vetoa, että kukaan ei ole ikinä sanonut vastaavaa presidentinvaalien väittelyssä. Ei ehkä missään muussakaan väittelyssä”, Goodykontz kirjoitti.

Hänen mukaansa Clinton voitti väittelyn selvästi perinteisillä mittareilla.

”Kysymys kuuluukin, onko sillä väliä. – – Kummankin kannattajiin poteroissaan sillä tuskin on. Mutta entäpä päättämättömiin äänestäjiin? Miten sellaisia voi enää ollakaan, kun ottaa huomioon, miten suuri kuilu kaksikon välillä on?”

Sanomalehti Chicago Tribunen toimittaja Rex Huppke tulkitsi kolumnissaan Clintonin voittaneen väittelyn selvästi.

”Vaikka kuinka vihaisi Clintonia, hän oli valmistautunut. Hän oli varma faktoistaan, keskittyi sanomaansa ja kesti Trumpin keskeytysten ja suoranaisten valheiden vyöryn”, Huppke kirjoitti.

”Kaikilla järkevillä mittareilla Trump innosti kannattajiaan mutta hävisi väittelyn. Surkeasti.”

Trump sanoo hänen luonteensa olevan paras ominaisuutensa
Trump sanoo hänen luonteensa olevan paras ominaisuutensa
Presidentinvaaliväittelyssä Trump ilmoitti oman "voittajan luonteensa" olevan hänen paras ominaisuutensa. Hänen mukaansa oma arvostelukykykin on parempi kuin vastaparillaan.

Sanomalehti The Los Angeles Timesin kolme analyytikkoa arvioivat väittelyn erä erältä, ja heidän mielestään kaikki viisi erää päättyivät Clintonin voittoon.

”Trump oli oma itsensä mutta ei syventänyt perusteluitaan kampanjapolulla kuulluista lyhyistä heitoista. Clinton oli valmistautunut paremmin”, analyytikko Cathleen Decker sanoi.

”Trump ei pystynyt hyödyntämään mahdollisuutta vastaiskuihin – – vaan sen sijaan keskeytti Clintonin niin, että tunnusti tämän väitteet tosiksi.”

Analyytikko Doyle McManus nosti Trumpin tekemistä virheistä esiin lausahduksen, jonka mukaan verojen maksamatta jättäminen on osoitus älykkyydestä.

”Trump yritti olla tavallista valtiomiesmäisempi, mutta vain vähän. Hillary Clinton onnistui ärsyttämään ja horjuttamaan häntä”, McManus sanoi.

Analyytikko David Lauter huomasi yhtäläisyyden Trumpin esiintymisessä ja Barack Obaman väittelysuorituksessa viime vaaleissa.

”Neljä vuotta sitten ensimmäisessä väittelyssä presidentti Obamalla meni surkeasti, koska hän ei ollut valmistautunut kunnolla – samaan ovat sortuneet muutkin istuvat presidentit. Trumpille kävi samoin. Hän ylpeili, ettei kaipaa valmistautumista, ja Obaman tavoin hän sai maksaa siitä. Mutta muistakaa, että Obama onnistui kääntämään kelkan”, Lauter sanoi.

Trump: USA loi tyhjiön Irakiin – Öljy olisi pitänyt ottaa mukaan
Trump: USA loi tyhjiön Irakiin – Öljy olisi pitänyt ottaa mukaan
Donald Trumpin mukaan Irakiin muodostui tyhjiö, kun Yhdysvaltain joukot poistuivat maasta. Hänen mukaansa myös öljy olisi pitänyt ottaa lähtiessä mukaan, sillä Isis-järjestön tärkein tulonlähde on öljy. Kuva: Reuters.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat