Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhdysvaltain vaaliväittelyn katsojat: 62 prosenttia nosti Clintonin väittelyn voittajaksi

Vain neljännes katsojista arvioi Donald Trumpin pärjänneen väittelyssä paremmin.

Ulkomaat
 
CARLOS BARRIA / Reuters
Hillary Clinton tapasi kannattajiaan vaaliväittelyn jälkeen.
Hillary Clinton tapasi kannattajiaan vaaliväittelyn jälkeen. Kuva: CARLOS BARRIA / Reuters

Uutiskanava CNN:n ja tutkimuslaitos ORC Pollin mielipidetiedustelun mukaan valtaosa katsojista arvioi Hillary Clintonin päihittäneen vastustajansa Donald Trumpin ensimmäisessä vaaliväittelyssä.

Kaikkiaan 62 prosenttia katsojista nosti Clintonin voittajaksi, kun vain 27 prosenttia katsoi Trumpin selviytyneen parhaiten koitoksesta.

CNN muistuttaa, että aivan vastaavanlainen tulos nähtiin vuoden 2012 ensimmäisessä väittelyssä, jossa Mitt Romney dominoi Barack Obamaa, vaikka hävisikin presidenttikisan vaalipäivänä.

Clinton sanoo Trumpin olevan velkaa miljoonia dollareita
Clinton sanoo Trumpin olevan velkaa miljoonia dollareita
Presidenttiehdokas Hillary Clinton väitti vaaliväittelyssä Donald Trumpin veronmaksun olevan olematonta ja velkojen suuria.

CNN:n mielipidetiedustelussa katsojat arvioivat Clintonin välittäneen viestinsä kirkkaammin kuin Trump, ja hänellä oli parempi tietämys eri asiakokonaisuuksista. Katsojien mielestä Clinton päihitti Trumpin näissä asioissa suhteessa 2:1.

Clinton näyttäytyi katsojien mielestä myös hieman rehellisempänä kuin Trump. Noin 53 prosenttia arvioi hänet rehellisemmäksi, kun vain 40 prosenttia nosti Trumpin rehellisemmäksi.

Trump kiisti kannattaneensa Irakin valtausta
Trump kiisti kannattaneensa Irakin valtausta
Hillary Clinton kertoi Trumpin kannattaneen Irakin valtausta ja Gaddafin syrjäyttämistä Libyassa – sen jälkeen kun hän oli tehnyt kauppaa hänen kanssaan.

Kyselyn perusteella Clinton ylitti esiintymisellään katsojien odotukset. Ennen väittelyä tehdyissä haastatteluissa Clintonin oletettiin selviytyvän koitoksesta voittajana noin 26 prosenttiyksikön marginaalilla, todellinen ero oli jopa 33 prosenttiyksikköä.

Haastatelluista lähes puolet eli 47 prosenttia sanoi, ettei väittely muuttanut heidän äänestyssuunnitelmiaan. Niistä, jotka kertoivat muuttaneensa suuntaa, useimmat kääntyivät Clintonin kannalle.

Trump: USA loi tyhjiön Irakiin – Öljy olisi pitänyt ottaa mukaan
Trump: USA loi tyhjiön Irakiin – Öljy olisi pitänyt ottaa mukaan
Donald Trumpin mukaan Irakiin muodostui tyhjiö, kun Yhdysvaltain joukot poistuivat maasta. Hänen mukaansa myös öljy olisi pitänyt ottaa lähtiessä mukaan, sillä Isis-järjestön tärkein tulonlähde on öljy. Kuva: Reuters.

Katsojat luokittelivat Clintonin Trumpia vahvemmaksi ulkopolitiikassa ja terrorismin vastaisessa kamppailussa. Talouspolitiikassa tulos oli tiukempi. Noin 51 prosenttia luokitteli Clintonin talouslinjaukset paremmiksi, kun taas Trump vakuutti 47 prosenttia katsojista.

Valtaosa katsojista, 55 prosenttia, epäilee Trumpin kykyjä suoriutua presidentin tehtävistä. Katsojat pitivät myös Trumpin Clintoniin kohdistamia henkilökohtaisia hyökkäyksiä kohtuuttomina. Sen sijaan kaksi kolmasosaa katsojista piti Clintonin Trump-hyökkäyksiä perusteltuina.

CNN:n mielipidetiedusteluun osallistui 521 rekisteröitynyttä äänestäjää, jotka olivat aiemmin kertoneet katsovansa väittelyä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat