Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ainakin 17 kuoli ja 59 loukkaantui Isisin pommi-iskuissa Bagdadissa

Molemmat iskut tehtiin kauppa-alueille, joten uhrit olivat pääosin siviilejä.

Ulkomaat
 
HS–AFP

Ainakin 17 ihmistä kuoli ja 50 loukkaantui pommi-iskuissa Bagdadin shiialaisalueilla tiistaina, turvallisuus- ja terveysviranomaiset kertovat.

Jihadistijärjestö Isis ilmoitti iltapäivällä, että se oli tehnyt iskut Bagdadin itäosissa sijaitsevalla Jadidan alueella ja eteläosissa sijaitsevassa Bayyassa. Ensimmäisessä iskussa kuoli ainakin 8 ihmistä ja loukkaantui 29. Toisessa iskussa kuoli ainakin 9 ihmistä ja loukkaantui 30.

Molemmat iskut tehtiin kauppa-alueille, joten uhrit olivat pääosin siviilejä.

Isis ilmoitti iltapäivällä, että sen itsemurhapommittajat olivat molempien terrori-iskujen takana. Sen mukaan terroristeilla oli räjähdeliivit. Viranomaisten mukaan Jadidassa räjähti lisäksi tienvarsipommi.

Isis tekee toistuvia itsemurhaiskuja Irakin shiialaisenemmistöä vastaan. Sunnilainen äärijärjestö pitää shiialaisia vääräuskoisina.

Irakin joukot ovat Yhdysvaltain tuella valmistautumassa hyökkäämään Isisin hallussa olevaan Mosuliin. Ne ovat myös vallanneet takaisin merkittävän osan Isisin kesäkuussa 2014 haltuunsa saamista alueista.

Isis on kuitenkin onnistunut jatkamaan pommi-iskujen tekemistä hallituksen hallussa olevilla alueilla. Niiden arvellaan lisääntyvän, jos Isis menettää Mosulin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat