Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pietarilaisoikeus torppasi valituksen – Mannerheim-laatta jää toistaiseksi paikoilleen

Oikeus epäsi myös vaatimuksen tuoda kulttuuriministeri Vladimir Medinski oikeuden kuultavaksi Mannerheim-laatan asentamisesta.

Ulkomaat
 
Sergey Grachev
Marsalkka Mannerheimin muistolaatta Pietarissa.
Marsalkka Mannerheimin muistolaatta Pietarissa. Kuva: Sergey Grachev

Pietarilainen Smolenskin kaupunginosan oikeus torppasi tiistaina valituksen Mannerheimin muistolaatasta, uutistoimisto Tass kertoo. Toistaiseksi laatta pysyy paikoillaan.

Yksityishenkilö Pavel Kuznetsov vaati Pietarin kaupunginhallitusta vastuuseen muistolaatan asentamisesta. Hänen mukaansa laatan asentamisessa on tehty rikkeitä ja se pitää poistaa. Kuznetsovia oikeudessa edustaa pietarilainen toimittaja ja juristi Ilja Remeslo, joka aikoo valittaa päätöksestä.

Oikeus katsoi, että Pietarin kaupunginhallitus ei voi vastata oikeudessa laatan asentamisesta, koska se ei ole antanut sen kiinnittämisestä määräystä.

Kukaan ei ole Venäjällä ottanut muodollista vastuuta laatan asentamisesta sotakorkeakoulun seinään, vaikka aloitteentekijänä pidetään Venäjän sotahistoriallista seuraa. Avajaisissa puhuivat kulttuuriministeri Vladimir Medinski ja presidentinhallinnon silloinen päällikkö Sergei Ivanov.

Oikeus myös epäsi vaatimuksen kuulla Medinskiä asiasta tai saada Pietarin kulttuurikomiteaa vastuuseen.

Venäjällä Mannerheimin muistolaatta kuohuttaa etenkin kommunisteja, jotka muistavat Mannerheimin Neuvostoliiton vihollisena. Laatassa puhutaan vain hänen urastaan tsaarin armeijassa.

Kesäkuussa paljastettu laatta on töhritty punaisella maalilla ja puhdistettu jo kolmesti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat