Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jihadistille yhdeksän vuotta vankeutta kulttuurikohteiden tuhoamisesta Timbuktussa

Haagin kansainvälinen rikostuomioistuin piti kulttuuriarvoihin kohdistuvaa tuhotyötä sotarikoksena.

Ulkomaat
 
Patrick Post / Reuters
Ahmad al-Faqi al-Mahdi sai yhdeksän vuotta vankeutta arvokkaiden kulttuurikohteiden tuhoamisesta Malin Timbuktussa.
Ahmad al-Faqi al-Mahdi sai yhdeksän vuotta vankeutta arvokkaiden kulttuurikohteiden tuhoamisesta Malin Timbuktussa. Kuva: Patrick Post / Reuters

Haagin kansainvälinen rikostuomioistuin tuomitsi malilaisen jihadistin yhdeksäksi vuodeksi vankeuteen arvokkaiden kulttuurikohteiden tuhoamisesta Malin Timbuktussa vuonna 2012, viestimet kertovat. Tuomittu Ahmad al-Faqi al-Mahdi sanoi katuvansa ja pyysi anteeksiantoa.

Mahdi myönsi johtaneensa kapinallisjoukkoja, jotka tuhosivat Unescon maailman kulttuuriperinnöksi luokitellussa kohteessa historiallisia uskonnollisia rakennuksia. Kapinallisjoukot vahingoittivat hakuin ja sorkkaraudoin yhdeksää mausoleumia ja satoja vuosia vanhaa moskeijan ovea, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Mahdi myönsi syytteet viime kuussa. Hän sanoi olevansa todella pahoillaan ja katuvansa syvästi. Uutistoimisto AFP:n mukaan Mahdi sanoi, että pahat henget saivat hänet valtaansa ja hän varoitti muita muslimeja seuraamasta esimerkkiään.

Tuomio herätti myös arvostelua. Jotkut uhrit Malissa arvostelivat, etteivät syytteet kattaneet joitakin pahimpia julmuuksia, joita valtauksen aikana suoritettiin, kuten väkivaltaa naisia kohtaan, raiskauksia ja seksiorjuutta. Islamistiryhmä Ansar Dine piti Timbuktua hallussaan useita kuukausia, BBC kertoo. Mahdi oli Ansar Dinen jäsen.

Viestimet kiinnittivät huomiota siihen, että kansainvälinen rikostuomioistuin antoi nyt tuomion sotarikoksesta, kun tekona oli kulttuurin tuhoaminen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat