Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Clintonin ja Trumpin ensimmäisellä vaaliväittelyllä ennätysyleisö – USA:ssa tv-katsojia 84 miljoonaa

Ronald Reaganin ja Jimmy Carterin väittelyä seurasi 36 vuotta sitten yli 80 miljoonaa ihmistä.

Ulkomaat
 
HS–Reuters
Katso Trumpin ja Clintonin ensimmäinen vaaliväittely kokonaisuudessaan
Katso Trumpin ja Clintonin ensimmäinen vaaliväittely kokonaisuudessaan
Donald Trump ja Hillary Clinton kohtasivat ensimmäisessä vaaliväittelyssä. Koko väittelyn voit katsoa uudelleen tältä videolta. Kuva: CNN.

Yhdysvaltain presidenttiehdokkaiden, demokraatti Hillary Clintonin ja republikaani Donald Trumpin, ensimmäinen vaaliväittely rikkoi Yhdysvalloissa tv-väittelyiden kaikkien aikojen ennätyksen katsojamäärissä. Tv-väittely houkutteli ruudun ääreen peräti 84 miljoonaa katsojaa.

Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan valtaosa katsojista pysytteli tv:n ääressä koko 98-minuuttisen väittelyn ajan.

Yhtä suuria katsojamääriä on sosiaalisen median ja suoratoiston aikakaudella nähty harvoin muidenkaan ohjelmien kohdalla. USA:n urheiluvuoden huipennus ja maan isoin tv-tapahtuma Super Bowl tosin kerää vuosittain yli sata miljoonaa katsojaa.

Clintonin ja Trumpin kohtaaminen päihitti selvästi tv-väittelyiden edellisen katsojaennätyksen vuodelta 1980. Tuolloin 36 vuotta sitten Jimmy Carterin ja Ronald Reaganin väittelyä seurasi 80,6 miljoonaa ihmistä.

Tutkimusyhtiö Nielsen on tehnyt katsojamääräarvion 13 yhdysvaltalaisen kanavan lukujen perusteella. Mukana mediaseurannassa oli muun muassa useita kaapelikanavia ja julkisen palvelun kanava PBS.

Hieman yli 84 miljoonaan katsojaan eivät sisälly ne miljoonat ihmiset, jotka seurasivat keskustelua esimerkiksi sosiaalisen median kanavien, kuten Twitterin tai Facebookin, kautta tai istuivat katsomassa televisiota jossakin ravintolassa. Muun muassa videopalvelu Youtube raportoi keränneensä väittelystä lähes kaksi miljoonaa suoratoistokatselua.

Clintonin ja Trumpin ensimmäinen vaaliväittely järjestettiin New Yorkin Hofstra-yliopistossa Suomen aikaa varhain tiistaiaamuna. Ehdokkaat kohtaavat tv-väittelyissä myös 9. ja 19. lokakuuta.

 

Miten Trump ja Clinton pärjäsivät? Katso HSTV-keskustelu vaaliväittelystä
Miten Trump ja Clinton pärjäsivät? Katso HSTV-keskustelu vaaliväittelystä
HS:n toimittaja Petja Pelli ja Saska Saarikoski arvioivat HSTV:n keskustelussa, miten Yhdysvaltojen presidentinvaalin ensimmäinen vaalidebatti sujui.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat