Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kansanedustaja Pertti Salolainen HSTV:lle: Suomen ohjuskokeiden salaaminen ”äärimmäisen turhauttavaa”

Valtiojohto tiesi ohjuskokeista, eduskunta ei. ”Saamme jatkuvasti tietää vasta lehdistä – tällä kertaa ulkomaisesta lehdestä, mitä täällä on tapahtunut. Se on äärimmäisen turhauttavaa”, Salolainen sanoi

Ulkomaat
 
HSTV-keskustelu: Miksi Suomessa tehdyt ohjuskokeet salattiin?
HSTV-keskustelu: Miksi Suomessa tehdyt ohjuskokeet salattiin?
Suomalaisille valkeni tiistaina, että maassa on tehty salaisia ohjuskokeita liittyen malesialaisen matkustajakoneen alasampumiseen Ukrainassa. Ulkoasianvaliokunnan varapuheenjohtaja Pertti Salolainen (kok) ihmettelee HSTV:n keskustelussa, miksi tieto on salattu liki kaikilta.

Kansanedustaja ja eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtaja Pertti Salolainen (kok) kertoo olevansa ”äärimmäisen turhautunut” siitä, että eduskuntaa ei informoitu Suomessa tehdyistä salaisista ohjuskokeista.

Ohjuskokeet liittyvät hollantilaiseen rikostutkimukseen, jossa selvitetään malesialaisen matkustajakoneen alasampumista Itä-Ukrainassa vuoden 2014 kesällä. Hollantilaisen sanomalehden De Telegraafin tiistaisen uutisen mukaan rikostutkijat selvittivät Suomessa tehtyjen kokeiden avulla venäläisten Buk-ilmatorjuntaohjusten roolia alasampumisessa.

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Matti Vanhanen (kesk) vahvisti tiistaina Ylelle, että Suomessa on tehty ohjuskokeita.

Salolainen on samaisen ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtaja, eikä hänellä ollut omien sanojensa mukaan mitään tietoa kokeista. Salolaisen mukaan Vanhastakin informoitiin asiasta vasta tiistaina.

”Saamme jatkuvasti tietää vasta lehdistä – tällä kertaa ulkomaisesta lehdestä, mitä täällä on tapahtunut. Se on äärimmäisen turhauttavaa”, Salolainen sanoi HSTV:n haastattelussa keskiviikkona.

Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva kertoi Aamulehden haastattelussa, että myöskään puolustusvaliokunta ei ollut asiasta tietoinen.

Uutinen jatkuu videon jälkeen.

Salolainen ihmetteli HSTV:n haastattelussa asioiden salailua. ”Julkisuudessa on väitetty, että nämä Suomen ohjuskokeet olisivat sensitiivisiä Venäjän kannalta. Mutta onko tilanne nyt vähemmän sensitiivinen?” Salolainen sanoo.

”Parasta olisi ollut alunperin avoimesti kertoa, että Hollanti on pyytänyt tässä asiassa Suomelta virka-apua. Jos olisi toimittu avoimesti, ei olisi syntynyt ainakaan enempää vahinkoa kuin nyt”, Salolainen sanoo

Salolaisen mukaan on erittäin ongelmallista, että eduskunta ja sen valiokunnat jätetään toistuvasti pimentoon erinäisissä ulkopoliittisissa kysymyksissä. ”Tämä on myös ulkopoliittinen kysymys, ja siksi se kiinnostaa meitä eduskunnassa.”

Salolainen arvioi, että ohjuskokeista ovat tienneet hallitus ja tasavallan presidentti. ”Ja tietysti keskusrikospoliisi, jotka tätä asiaa on tutkinut”, hän sanoo.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) vahvisti keskiviikkona Ahvenanmaalla pohjoismaisten pääministerien kokouksessa, että valtiojohto on ollut tietoinen ohjuskokeista.

Sipilä ei kuitenkaan halunnut kommentoida Hollannin Suomen keskusrikospoliisille tekemän oikeusapupyynnön sisältöä tai ennakoida, miten Venäjä suhtautuu tietoon Suomen osallisuudesta asiassa.

”On meidän viranomaistemme asia kommentoida tätä. Ei ole korrektia, että lähdemme poliittisina päättäjinä kommentoimaan oikeusavun antajan asemassa tätä kysymystä”, hän sanoi toimittajille.

Martti Kainulainen / LEHTIKUVA
Kokoomuksen kansanedustaja ja eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtaja Pertti Salolainen on HSTV:n vieraana keskiviikkona.
Kokoomuksen kansanedustaja ja eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtaja Pertti Salolainen on HSTV:n vieraana keskiviikkona.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat