Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

The Guardian: EU uhkaa Afganistania avun vähentämisellä, jos se ei ota takaisin karkotettuja turvapaikanhakijoita

Salainen muistio paljastaa, että EU uhkaa vähentää apua, jos Afganistanin hallitus ei suostu vaatimuksiin

Ulkomaat
 
Yannis Behrakis / Reuters
Afganistanilaisia siirtolaisia rantautui Lesboksen saarelle Kreikassa viime vuoden lokakuussa.
Afganistanilaisia siirtolaisia rantautui Lesboksen saarelle Kreikassa viime vuoden lokakuussa. Kuva: Yannis Behrakis / Reuters

EU aikoo uhata Afganistania avun leikkaamisella, jos maa ei ota takaisin enemmän Euroopasta karkotettuja turvapaikanhakijoita, kertoo brittilehti The Guardian.

EU haluaa, että Afganistan ottaa takaisin vähintään 80 000 ihmistä. Tieto ilmenee salaisesta muistiosta, jonka Guardian on saanut käsiinsä.

Brysselissä alkaa ensi viikolla konferenssi, jossa EU:n ja Afganistanin hallituksen johdolla keskustellaan Afganistanin poliittisesta ja taloudellisesta tuesta. Konferenssiin osallistuu jopa 70 maata ja 20 kansainvälistä järjestöä.

Vuodetun muistion mukaan EU aikoo määritellä osan avustaan ”siirtolaissensitiiviseksi”, vaikka EU myöntääkin, että Afganistanin turvallisuustilanne huononee.

Tänä vuonna vain 5 000 afganistanilaista on palannut vapaaehtoisesti Euroopasta. Afganistanilaiset muodostavat toiseksi suurimman Eurooppaan pyrkivän siirtolaisryhmän. Viime vuonna turvapaikkaa haki yli 196 000 afganistanilaista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat