Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjä on kieltämässä ”vauvalaatikot”, joihin äidit hylkäävät vastasyntyneitä

YK on tuominnut laatikot. Lakialoitteen vastustajat pelkäävät vauvasurmien lisääntymistä.

Ulkomaat
 

Venäjä aikoo kieltää ”vauvalaatikot”, joihin äidit voivat jättää ei-toivotut vastasyntyneet, kertoo yleisradioyhtiö BBC. Aloitteen on tehnyt duuman jäsen Elen Mizulina, ja Venäjän hallitus on tukenut sitä.

Lakialoite ei pelkästään kieltäisi vauvalaatikoita, vaan määräisi myös viiden miljoonan ruplan (noin 70 000 euroa) sakon laatikon asentamisesta.

Aloite on jo herättänyt kritiikkiä, sillä moni pelkää, että ei-toivottujen lasten surmat lisääntyvät. Vauvalaatikko on myös lapselle turvallisempi hylkäystapa kuin jättää lapsi ulos, roskalaatikkoon tai jollekin ovelle.

Laatikot ovat yleistyneet Euroopassa, ja niitä on YK:n mukaan Euroopassa jo ainakin 11 maassa: liki sata Saksassa, yli 40 Puolassa ja Tšekissä ja kymmenkunta Italiassa, Liettuassa, Slovakiassa. Venäjällä laatikoita on parikymmentä.

YK:n mukaan vauvasurmien ehkäisemiseksi kehitetyt laatikot loukkaavat lasten oikeuksia. YK:n lapsen oikeuksien komitea onkin vaatinut Venäjää – ja myös Euroopan parlamenttia – kieltämään vauvalaatikot.

YK on kehottanut Venäjää antamaan kansalaisilleen tietoa vaihtoehdoista sekä poistamaan syitä, jotka johtavat vauvojen hylkäämiseen. Keinoina YK mainitsee perheneuvonnan, ehkäisyvälineet ja ei-toivotusti raskaaksi tulleiden sosiaalisen tukemisen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat