Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Filippiinien presidentti vertasi toimiaan Hitleriin – sanoo lahtaavansa huumeriippuvaiset ”mielellään”

”Hitler tappoi kolme miljoonaa juutalaista. Nyt (Filippiineillä) on kolme miljoonaa huumeriippuvaista”, presidentti sanoi.

Ulkomaat
 
HS–AFP
Benjamin Suomela
Poliisi valvoi tilannetta 27-vuotiaan miehen murhapaikalla syyskuussa, kun HS vieraili Manilassa raportoimassa kovaotteisesta huumesodasta.
Poliisi valvoi tilannetta 27-vuotiaan miehen murhapaikalla syyskuussa, kun HS vieraili Manilassa raportoimassa kovaotteisesta huumesodasta. Kuva: Benjamin Suomela

Filippiinien presidentti Rodrigo Duterte rinnasti hallituksensa huumesodan natsi-Saksan johtajan Adolf Hitlerin juutalaisvainoon. Duterte sanoi perjantaina, että hän ”lahtaa mielellään” miljoonia huumeriippuvaisia.

”Hitler tappoi kolme miljoonaa juutalaista. Nyt (Filippiineillä) on kolme miljoonaa huumeriippuvaista. Lahtaan heidät mielellään”, Duterte sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Duterten johtamassa huumesodassa on tapettu yli 3 000 ihmistä kolmessa kuukaudessa. Vajaat 1 500 on kuollut poliisioperaatioissa. Tuntemattomat ihmiset ovat surmanneet runsaat 2 000 ihmistä. Lue HS:n kirjeenvaihtajan Mikko Paakkasen raportti Filippiineiltä tästä.

Perjantaina Duterte myös syytti Yhdysvaltoja ja Euroopan unionia hurskastelusta, koska ne ovat arvostelleet hänen rajuja toimiaan huumekauppiaita - ja käyttäjiä vastaan.

Polveilevassa puheessaan Duterte antoi ymmärtää, että hänestä on luotu kuva, että hän olisi kuin ”Hitlerin serkku”.

Duterte, 71, valittiin presidentiksi toukokuussa. Hän lupasi kitkeä huumeet Filippiinien yhteiskunnasta.

Presidentti on aiemminkin herättänyt huomiota kyseenalaisilla lausunnoillaan. Hän muun muassa kutsui Yhdysvaltain presidentti Barack Obamaa ”huoranpenikaksi”.

Natsi-Saksan johtaja Hitler johti historioitsijoiden mukaan noin kuuden miljoonan juutalaisen joukkotuhoa Euroopassa toisen maailmansodan aikaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat