Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Israelin ja palestiinalaisten johtajat kohtasivat pikaisesti Shimon Peresin hautajaisissa

Presidentti Obama muistutti muistopuheessaan rauhantyön keskeneräisyydestä.

Ulkomaat
 
Reuters TV / Reuters
Palestiinan presidentti Mahmoud Abbas ja Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu kättelemässä Shimon Peresin hautajaisissa Jerusalemissa perjantaina.
Palestiinan presidentti Mahmoud Abbas ja Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu kättelemässä Shimon Peresin hautajaisissa Jerusalemissa perjantaina. Kuva: Reuters TV / Reuters

Israelin entisen presidentin ja pääministerin Shimon Peresin hautajaiset keräsivät maailman johtajia Jerusalemiin perjantaina. Peres kuoli keskiviikkona 93 vuoden ikäisenä.

Hautajaisten yhteydessä Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu ja palestiinalaishallinnon presidentti Mahmud Abbas tapasivat toisensa pikaisesti. He kättelivät ja vaihtoivat muutaman sanan, kertoo uutistoimisto Reuters. Sen mukaan pikaisesta tapaamisesta ei voi tehdä johtopäätöstä, että rauhanneuvotteluille olisi luvassa jatkoa lähiaikoina.

Ennen perjantaita Netanjahu ja Abbas keskustelivat kasvokkain viimeksi vuonna 2010.

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama totesi muistopuheessaan, että Abbasin läsnäolo Peresin hautajaisissa oli muistutus vielä keskeneräisestä rauhanprosessista.

”Terroristi-iskuista ja neuvottelupöydissä koetuista toistuvista pettymyksistä huolimatta Peres vaati, että inhimillisestä näkökulmasta palestiinalaisia täytyy kohdella tasavertaisina juutalaisten kanssa ja että heillä siten pitää olla tasavertainen itsemääräämisoikeus”, Obama sanoi Reutersin mukaan.

Suomea hautajaisissa edusti pääministeri Juha Sipilä.

Israelin entinen presidentti Shimon Peres on kuollut
Israelin entinen presidentti Shimon Peres on kuollut
Israelin entinen presidentti Shimon Peres on kuollut 93-vuotiaana.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat