Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Trumpin ”possuksi” haukkuma Miss Universum hämmentää presidenttikisaa – Alicia Machado on nousemassa vähemmistöjen äänitorveksi

Vuoden 1996 Miss Universum Alicia Machado on kuluvan viikon aikana noussut Yhdysvaltain presidenttipelin valokeilaan. Trumpin kaksikymmentä vuotta sitten ”syömäkoneeksi” haukkumasta entisestä missistä on tullut kiusallinen ongelma, joka valvottaa presidenttiehdokasta öisin.

Ulkomaat
 
Missi menneisyydestä nousi Trumpia vastaan
Missi menneisyydestä nousi Trumpia vastaan
Noin 20 vuotta sitten Miss Universumiksi valittu venezuelalainen Alicia Machado tekee työtä sen eteen, ettei Yhdysvaltojen latinoyhteisö äänestäisi presidentiksi republikaanien Donald Trumpia. Leikkaus: Heidi Lämsä, videokuva: CNN, valokuvat: Lehtikuva, Reuters.

Perjantaina amerikkalaismediassa toisteltiin yhtä nimeä: Alicia Machado.

Kahden vuosikymmenen takainen missi ampaisi hetkessä vaalikamppailun kirkkaimpaan valokeilaan, mahdollisesti jopa epävarmoja äänestäjiä ohjaavaksi vaa’ankieleksi.

Machadon viesti on yksinkertaisuudessaan: ”Älkää äänestäkö Trumpia”.

Machado onnistuu ärsyttämään republikaanien Donald Trumpia niin pahasti, että presidenttiehdokkaan yöunetkin kärsivät.

Trump julkaisi perjantaina aamuyöllä paikallista aikaa useita twiittejä, joissa hän kutsui Machadoa ”kuvottavaksi” ja ”konnaksi”, naiseksi jonka epämääräinen menneisyys pitää sisällään seksivideonkin.

Trump heitti myös ilmoille epäilyksen, että Machadon saama Yhdysvaltain kansalaisuus oli Hillary Clintonin junailema, jotta naisesta saatiin vaaliase Trumpia vastaan.

Miten Yhdysvaltain presidentiksi pyrkivä Trump voi menettää hermonsa neljääkymmentä vuotta lähenevälle perheenäidille ja julkkispiireissä liikkuvalle entiselle kauneuskuningattarelle?

Vastaus löytyy vuosikymmenten takaa Nevadan aavikolla sijaitsevasta kasinokaupungista.

Tarina sai alkunsa vuonna 1996, kun venezuelalainen Machado voitti Miss Universumin tittelin.

Las Vegasissa järjestetyissä kauneuskisoissa Machado jätti loppusuoralla jälkeensä muun muassa kolmanneksi sijoittuneen Suomen Lola Odusogan.

Liikemies Donald Trump oli samana vuonna hankkinut Miss Universum -kisat omistukseensa ja tämän seurauksena Machano ja tuore missikeisari olivat toistuvasti tekemisissä.

Parikymppisellä Machadolla oli kuitenkin voittonsa jälkeen vaikeuksia pysytellä missimitoissa ja tämä sai Trumpin kritisoimaan nuoren naisen painonnousua kovasanaisesti.

Trump kutsui Machadoa julkisesti ”Miss Possuksi” ja ”Miss Taloudenhoitajaksi”, sekä ”Syömäkoneeksi”.

Machadon mukaan sanat raunioittivat hänen itsetuntonsa. Hän kutsui missivuottaan ”elämänsä hirveimmäksi” ja kertoi seuranneesta vuosia kestäneestä anoreksia ja bulimiakierteestä.

Jim Ruymen
Las Vegasissa järjestetyn Miss Universum –kilpailun kärkikolmikko Lola Odusoga, Alicia Machado ja arubalainen Taryn Mansell jännittivät hetkeä ennen voittajan julistamista vuonna 1996.
Las Vegasissa järjestetyn Miss Universum –kilpailun kärkikolmikko Lola Odusoga, Alicia Machado ja arubalainen Taryn Mansell jännittivät hetkeä ennen voittajan julistamista vuonna 1996.

Sittemmin Trump jatkoi omaa polkuaan. Machadon elämä sen sijaan lähti luisuun: nainen sekaantui murhatapaukseen, jossa häntä syytettiin pakoauton ajamisesta. Vaikka syytteet myöhemmin hylättiin, jäivät epäilykset ja huhut kummittelemaan.

Machado kuitenkin pääsi jaloilleen ja loi uraa telenovela –saippuasarjojen näyttelijänä, laulajana ja mallina. Sittemmin nainen menestyi myös liike-elämässä ja perusti perheen.

Kului kaikkiaan kaksi vuosikymmentä.

Nyt, joko omasta päätöksestään, tai mahdollisesti demokraattiehdokas Hillary Clintonin vaaliorganisaation rohkaisemana, Machado on ryhtynyt antamaan haastatteluja vuoden 1996 tapahtumista.

Vaalien kirkkaimpaan valokeilaan Machado nousi viime sunnuntaina järjestetyssä ensimmäisessä vaaliväittelyssä.

Demokraattiehdokas Hillary Clinton veti Machadon esiin kuin ässän hihasta ja paljasti yli kahdeksankymmenen miljoonan silmäparin edessä entisen missin olevan tuore Yhdysvaltojen kansalainen.

Clintonin mukaan Machado tulee äänestämään ja tuolloin varmasti muistaa Trumpin kitkerät sanat.

”Mistä oikein löysit tämän?” parahti selvästi yllättynyt ja ärsyyntynyt Trump.

Tilanteen kärjistymisen voi katsoa oheiselta HSTV:n videolta.

Uutiskanava CNN:lle antamassaan haastattelussa Machado kannustaa erityisesti nais- ja latinoäänestäjiä vastustamaan Trumpia.

”Hän oli erittäin aggressiivinen, erittäin töykeä. Minulle paha ihminen”, Machado sanoi CNN:lle.

Haastattelun pidempi versio on katsottavissa yllä olevalta videolta.

Tilanne on kiusallinen Trumpille, sillä häntä on toistuvasti syytetty naisten halventamisesta. Väitteillä on perää, Trump on kutsunut naisia muun muassa sioiksi, laiskureiksi ja koiriksi. Vähemmistöjä kohtaan ehdokkaan kielenkäyttö on ollut vähintäänkin yhtä värikästä.

Machado puolestaan on koko viikon ajan päässyt toistelemaan viestiään amerikkalaisviestimissä: ”Trump pitää meitä [latinoita ja naisia] toisen luokan kansalaisina.”

Trump on tapansa mukaan vastannut vastahyökkäyksellä.

”Hän lihoi valtavasti kisojen jälkeen ja se oli ongelma”, Trump sanoi väittelyn jälkeen Fox-kanavan haastattelussa.

”Hän oli huonoin kaikista Miss Universumeista, surkea, täysin epäonnistunut ja mahdoton”, presidenttiehdokas jatkoi.

Julkaisemissaan twiiteissä Trump syyttää Machadoa hämäräperäisen menneisyytensä peittelystä ja Clintonia epärehellisestä loanheitosta.

Esiin on nostettu Machadon tosi-tv-ohjelmassa harrastama seksi ja miten se johti Machadon kihlauksen purkautumiseen. Niin ikään on revitelty naisen Playboy-alastonkuvilla ja estottomilla tempauksilla.

Aggressiivinen vastaisku kuitenkin osoittaa, miten kiusalliseksi Machado on kasvamassa Trumpin kampanjan kannalta.

Yhdysvaltojen presidentinvaaleissa mielikuvilla on valtava merkitys ja tällä hetkellä kamerat ovat kääntyneet entiseen missiin.

Machadosta onkin kasvanut Trumpille tuplauhka.

Naisen viesti uppoaa hyvin latinoihin ja naisiin, kahteen äänestäjäryhmään joiden kanssa Trump on muutenkin vaikeuksissa.

”Hän ei voi olla Yhdysvaltojen presidentti”, toistelee kotiäitimäiseksi stailattu Machado televisiossa, lehdissä ja verkossa.

Se on musiikkia Clintonin leirille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat