Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tsekkaa seksivideo, twiittaa Trump aamuyöstä – ja avustajat repivät hiuksiaan

Missiä haukkumalla Donald Trump onnistui loukkaamaan samaan aikaan sekä naisia, latinoja että ylipainoisia.

Ulkomaat
 
Laura Saarikoski Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on Helsingin Sanomien Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja.

Ehkä Donald Trump ei saanut unta, tai sitten hänellä oli vain pakottava sanomisen tarve.

Vastenmielinen nainen! Disgusting! Viesti oli saatava ulos, vaikka aamuyöstä.

”Auttoiko kiero-Hillary vastenmielistä (tsekkaa seksivideo ja taustat) Alicia M:ää saamaan Yhdysvaltain kansalaisuuden, jotta voisi käyttää häntä väittelyssä?” twiittasi Trump varhain perjantaina.

”Vastenmielinen” Alicia Machado on entinen Miss Universum Venezuelasta vuodelta 1996. Trump kutsui Machadoa Miss Possuksi, koska tämä lihoi missivuotensa aikana.

Missikilpailun omistanut Trump kutsui median seuraamaan Machadon kuntosaliharjoituksia. ”Hän ahmii siihen malliin, että syö pian koko kuntosalin”, Trump sanoi Machadosta Newsweek-lehdelle.

Demokraatti Hillary Clinton nosti Machadon maanantain vaaliväittelyssä esiin esimerkkinä lukuisista naisista, joiden ulkonäköä Trump on kommentoinut alentuvasti.

Trump on nimitellyt esimerkiksi koomikko Rosie O’Donnellia vastenmieliseksi, läskiksi ja luuseriksi. (O’Donnell on vastannut kutsumalla Trumpia muun muassa persläveksi). Trump on kutsunut laulaja Jennifer Lopezin takamusta läskiksi ja huomauttanut, että tosi-tv-tähti Kim Kardashianista tuli ”aika iso” raskautensa aikana.

Trump myös säilytti naispuolisesta alaisestaan ”läskikuvaa” työpöytänsä laatikossa parantaakseen tämän itsekuria.

Näin siis toimii mies, joka on oman lääkärinsä mukaan ylipainoinen. Mutta sehän on tietenkin eri asia.

Trumpin avustajat repivät varmasti parhaillaan hiuksiaan päästä. Trumpin suurin ongelma ovat naisäänestäjät, joiden keskuudessa Clintonin etumatka on mittauksesta riippuen 10–20 prosenttiyksikköä.

Haukkumalla Machadoa Trump onnistuu loukkaamaan samaan aikaan sekä naisia, latinoja että ylipainoisia. Se on Yhdysvalloissa suuri joukko äänestäjiä.

Ennen kaikkea yölliset twiittaussessiot kertovat Trumpin huonosta harkintakyvystä. Ei voinut olla yllätys, että Clinton nostaisi väittelyssä esiin Trumpin naisia koskevat kommentit. Silti Trump ei vain voi pidätellä itseään – ei edes neljä päivää väittelyn jälkeen.

”Tsekkaa seksivideo?” Oikeasti?

Entisen Miss Universumin mollaaminen on presidenttiehdokkaalta mautonta. Mutta huono harkintakyky on vaarallista.

Missi menneisyydestä nousi Trumpia vastaan
Missi menneisyydestä nousi Trumpia vastaan
Noin 20 vuotta sitten Miss Universumiksi valittu venezuelalainen Alicia Machado tekee työtä sen eteen, ettei Yhdysvaltojen latinoyhteisö äänestäisi presidentiksi republikaanien Donald Trumpia. Leikkaus: Heidi Lämsä, videokuva: CNN, valokuvat: Lehtikuva, Reuters.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat