Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Epäily Kongon presidentin tarrautumisesta valtaan syvenee: Keskusvaalilautakunnan mukaan marraskuiset vaalit lykkääntyvät vuoteen 2018

Vaalit oli alun perin määrä järjestää tämän vuoden marraskuussa.

Ulkomaat
 
GORAN TOMASEVIC / Reuters
Mellakkapoliisi vartioi sunnuntaina Kongon demokraattisen tasavallan pääkaupungissa Kinshasassa.
Mellakkapoliisi vartioi sunnuntaina Kongon demokraattisen tasavallan pääkaupungissa Kinshasassa. Kuva: GORAN TOMASEVIC / Reuters

Kongon demokraattisen tasavallan presidentinvaalit lykkääntyvät todennäköisesti joulukuulle 2018, maan keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja sanoo uutistoimisto Reutersin mukaan.

Vaalit oli määrä pitää tämän vuoden marraskuussa, sillä presidentti Joseph Kabilan presidenttikausi päättyy lain mukaan 20. joulukuuta. Perustuslain mukaan hänen pitäisi astua nyt syrjään.

Kabila ei kuitenkaan ole kertonut aikeistaan, eikä uusien vaalien järjestämistä ole vielä aloitettu. Oppositio onkin epäillyt Kabilan yrittävän tarrautua valtaan.

Pääkaupungissa Kinshasassa onkin ollut useita opposition mielenosoituksia, joissa Kabilaa on vaadittu astumaan syrjään. Syyskuussa mielenosoitus muuttui yhteenotoiksi ja mellakaksi, joissa kuoli kymmeniä ihmisiä.

Kongon demokraattisen tasavallan eli entisen Zairen tilannetta on seurattu tarkkaan ja huolestuneena myös maailmalla. Kesäkuussa YK:n asiantuntijaryhmä varoitti, että Kongon valtataistelun levottomuudet ovat yksi maailman suurimmista huolenaiheista lähikuukausina.

Kongon ongelmat ovat usein levinneet naapurimaihin. Länsi-Euroopan kokoinen maa sijaitsee keskellä Afrikkaa.

Reutersin mukaan Kabila kiistää olevansa vaalien lykkääntymisen takana. Hänen mukaansa uusista vaaleista ei ole ilmoitettu logististen ja budjettiin liittyvien ongelmien takia.

Reutersin mukaan keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja Corneille Nangaa sanoi lauantaina puolueiden välisessä neuvottelussa, että lautakunta saa äänestäjärekisterin valmiiksi vasta heinäkuun lopussa 2017.

Vaalien järjestäminen vaatii sen jälkeen vielä 504 päivää, Nangaa sanoi.

Nangaa puhui tilaisuudessa, jossa hallituksen ja oppositiopuolueiden on määrä neuvotella vaalipäivästä. Osa oppositiosta kuitenkin boikotoi neuvotteluja, sillä niiden mukaan neuvottelujen tarkoituksena on vain löytää syy Kabilan pysymiseen vallassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat