Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espanjan sosialistipuolueen johtaja eroaa

Eron myötä Espanja voi viimein saada uuden hallituksen.

Ulkomaat
 
HS–Reuters
JAVIER BARBANCHO / REUTERS
Sosialistipuolue PSOE:n johtaja Pedro Sánchez.
Sosialistipuolue PSOE:n johtaja Pedro Sánchez. Kuva: JAVIER BARBANCHO / REUTERS

Espanjan kuukausia jatkunut poliittinen umpisolmu voi olla lähempänä ratkaisua, kun sosialistipuolueen johtaja Pedro Sánchez ilmoitti eroavansa. Hän ilmoitti erostaan Madridissa pidetylle puoluekokoukselle sen jälkeen, kun oli hävinnyt luottamusäänestyksen lauantai-iltana.

Sosialistipuolue PSOE on ajautunut pahoihin sisäisiin riitoihin, jotka johtuvat heikosta kannatuksesta ja tyytymättömyydestä puoluejohtoon. Joukko puoluehallituksen jäseniä erosi aiemmin tällä viikolla vastalauseena Sánchezin linjalle.

Espanja on ollut poliittisessa pattitilanteessa viime joulukuusta lähtien. Kaksista parlamenttivaaleista huolimatta maahan ei ole saatu muodostettua toimivaa hallituskoalitiota.

Sánchez on evännyt sosialistien tuen konservatiivijohtaja Mariano Rajoyn oikeistohallitukselle. Rajoy ei saa tavoittelemalleen koalitiolle enemmistöä, jos sosialistit äänestävät parlamentissa sitä vastaan.

Sánchezin vastustajat olisivat valmiita äänestämään luottamusäänestyksessä tyhjää, jotta Rajoy saisi hallituksensa kasaan. Tällöin sosialistit jäisivät suosiolla oppositioon ja keskittyisivät kannatuksensa kasvattamiseen.

PSOE saa nyt väliaikaisen johdon, jonka odotetaan ohjeistavan puolueen parlamentaarikkoja äänestämään tyhjää hallituksen luottamusäänestyksessä, mikäli Rajoy äänestyksen päättää järjestää. Hallitus täytyy muodostaa lokakuun loppuun mennessä, tai muuten Espanjassa täytyy järjestää uudet vaalit – kolmannet vuoden sisään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat