Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Trump kommentoi tuoreita veropaljastuksia – ”Tunnen verolait paremmin kuin kukaan presidentiksi pyrkinyt”

New York Timesin haltuunsa saamien asiakirjojen mukaan Trump ilmoitti vuonna 1995 verottajalle 916 miljoonan dollarin liiketappiot, joiden turvin hän saattoi välttyä veroilta jopa 18 vuoden ajan.

Ulkomaat
 
USA:n presidenttikisan kova loppusuora
USA:n presidenttikisan kova loppusuora
Ehdokkaat kamppailevat katkeraan loppuun saakka saadakseen enemmistön valitsijamiehistä.

Republikaanien presidenttiehdokkaan Donald Trumpin valtavat liiketappiot 1990-luvun puolivälissä avasivat hänelle mahdollisuuden välttää veroja lähes kahden vuosikymmenen ajan, kertoo sanomalehti The New York Times.

Lehti on saanut haltuunsa asiakirjoja, joiden mukaan Trump ilmoitti vuonna 1995 verottajalle 916 miljoonan dollarin eli nykyrahassa yli miljardin euron tappiot. Ne johtuivat Trumpin omistamien kolmen Atlantic Cityssä sijaitsevan kasinon huonosta hoidosta, epäonnistuneesta laajentamisyrityksestä lentoyhtiöiden puolelle ja kehnosti ajoitetusta Manhattanin Plaza-hotellin ostosta.

MIKE SEGAR / Reuters
Donald Trump lauantaina vaalitilaisuudessaan Manheimissa Pennsylvaniassa.
Donald Trump lauantaina vaalitilaisuudessaan Manheimissa Pennsylvaniassa.

The New York Timesin käyttämien veroasiantuntijoiden mukaan nämä tappiot olisivat tarjonneet Trumpille tilaisuuden jättää maksamatta verot vastaavan suuruisista tuloista jopa 18 vuoden ajan.

Trump ei ole vieläkään suostunut julkistamaan verotietojaan, mutta lehden mukaan tämä tarkoittaisi joka tapauksessa peräti 50 miljoonan dollarin verottomia tuloja vuodessa.

”Hän on hyötynyt suunnattomasti tuhostaan”, arvioi kiinteistöasioihin erikoistunut apulaisprofessori Joel Rosenfeld The New York Timesille.

Asiantuntijat korostavat, että vuodelta 1995 olevat asiakirjat eivät kuitenkaan osoita Trumpin toimineen sinänsä vilpillisesti.

Paul Kern
Trump Plaza -hotelli Atlantic Cityssä 1990-luvun lopulla.
Trump Plaza -hotelli Atlantic Cityssä 1990-luvun lopulla.

Trump itse ei halunnut kommentoida The New York Timesin uutista mitenkään. Hänen kampanjatoimistonsa julkaisi kuitenkin lausunnon, jossa ei myönnetty eikä kiistetty 916 miljoonan dollarin tappioita.

”Hra Trump on erittäin kyvykäs liikemies, jolla on liiketoiminnalleen, perheelleen ja työntekijöilleen varainhoidollinen vastuu olla maksamatta veroja enemmän kuin laki vaatii.”

Myöhemmin Trump itse kommentoi uutista Twitterissä toteamalla, että tuntee Yhdysvaltain monimutkaiset verolait paremmin kuin kukaan, joka on presidentiksi pyrkinyt, ja on ainoa, joka ne pystyy korjaamaan. Hän totesi myös luoneensa kymmeniä tuhansia työpaikkoja.

Trumpin lakimies Marc E. Kasowitz lähetti The New York Timesille sähköpostin, jossa hän väitti tietojen julkaisun olleen laitonta ja uhkasi lehteä oikeustoimilla.

Pian sen jälkeen, kun New York Times julkaisi uutisensa, Trump puhui kannattajilleen Manheimissa, Pennsylvanian osavaltiossa. The Washington Post -lehden mukaan Trump oli selkeästi kiihtynyt aloittaessaan puheensa.

Trumpin kampanjaväen mukaan presidenttiehdokkaan oli määrä antaa muutaman lauseen mittainen, ennalta kirjoitettu lausunto. Lausunnon antaminen kesti kuitenkin lähes 25 minuuttia, sillä Trump harhautui puheessaan toistuvasti sivupoluille.

Uutinen jatkuu videon jälkeen.

Parhaat palat Clinton-Trump-väittelystä
Parhaat palat Clinton-Trump-väittelystä
Yhdysvaltojen presidentinvaalien ensimmäisessä vaaliväittelyssä ehdokkaat eli demokraatti Hillary Clinton ja republikaani Donald Trump löysivät toisistaan paljon vikoja. Toimittaja: Heidi Lämsä, kuva: CNN, leikkaus: Janne Elkki

Kuluva viikko on ollut vaikea Trumpin kampanjalle.

Trump ja hänen kilpakumppaninsa Hillary Clinton kohtasivat yhteisessä vaaliväittelyssä alkuviikolla. Clintonin arvioitiin olleen keskustelussa vakuuttavampi. Hän muun muassa syytti Trumpia rasistiksi, seksistiseksi ja veronkiertäjäksi.

Ensimmäisten väittelyn jälkeisten mielipidemittausten mukaan Clinton hyötyi väittelystä tärkeissä vaa’ankieliosavaltioissa. The Detroit Newsin ja WDIV-TV:n torstaina julkaiseman mielipidemittauksen mukaan Clinton johtaa Trumpia Michiganissa nyt 7 prosenttiyksiköllä. WBURin mittauksessa Clinton on edellä 7 prosenttiyksikköä New Hampshiressa ja Mason-Dixonin mittauksessa 4 prosenttiyksikköä Floridassa.

Myös kaksi väittelyn jälkeen julkaistua valtakunnallista mielipidemittausta on tuonut Clintonille hyviä uutisia. Morning Consultin mittauksessa Clinton on Trumpia nyt kolme prosenttiyksikköä edellä, kun hän ennen väittelyä oli niukasti jäljessä. Echelon Insightin mittauksen mukaan Clintonin etumatka väittelyn jälkeen on viisi prosenttia.

Uutinen jatkuu videon jälkeen.

Missi menneisyydestä nousi Trumpia vastaan
Missi menneisyydestä nousi Trumpia vastaan
Noin 20 vuotta sitten Miss Universumiksi valittu venezuelalainen Alicia Machado tekee työtä sen eteen, ettei Yhdysvaltojen latinoyhteisö äänestäisi presidentiksi republikaanien Donald Trumpia. Leikkaus: Heidi Lämsä, videokuva: CNN, valokuvat: Lehtikuva, Reuters.

Myöhemmin viikolla Trump julkaisi joukon twiittejä, joissa hän kutsui entistä Miss Universumia Alicia Machadoa ”kuvottavaksi” ja ”konnaksi”.

Hillary Clinton oli nostanut Machadon maanantain vaaliväittelyssä esiin esimerkkinä naisista, joiden ulkonäköä Trump on kommentoinut alentuvasti. Twiiteissään Trump vihjasi, että venezuelainen Machado olisi saanut Yhdysvaltain kansalaisuuden Clintonin avustuksella.

Katso myös HS:n toimittajan Saska Saarikosken Musta laatikko -esitys Trumpista:
HS Musta laatikko: Saska Saarikoski – Trumpista presidentti?
HS Musta laatikko: Saska Saarikoski – Trumpista presidentti?
Saska Saarikoski on Washingtonissa asuva HS:n toimittaja. Hän oli varma, ettei Donald Trumpilla ole mahdollisuuksia USA:n presidentiksi, kunnes vieraili tämän vaalitilaisuudessa. Saska Saarikoski ja HS:n Washingtonin-kirjeenvaihtaja Laura Saarikoski ovat kirjoittaneet kirjan Trump – mies kuin Amerikka, joka ilmestyi vastikään. HS Musta laatikko –esitys on taltioitu Kansallisteatterissa 29.9.
Mike Segar / Reuters
Donald Trump lauantaina vaalitilaisuudessaan Manheimissa Pennsylvaniassa.
Donald Trump lauantaina vaalitilaisuudessaan Manheimissa Pennsylvaniassa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat