Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Syyttäjä: Venäläinen oppositiopoliitikko Nemtsov kuoli tilausmurhassa – murha-ase yhä kateissa

Syyttäjä vaatii rangaistusta palkkamurhasta, syytetyt kiistävät kaiken, oikeudenkäynti jatkuu tiistaina.

Ulkomaat
 
SERGEI KARPUKHIN / REUTERS
oris Nemtsov kuvattuna mielenosoituksen yhteydessä Moskovasa huhtikuussa 2013.
oris Nemtsov kuvattuna mielenosoituksen yhteydessä Moskovasa huhtikuussa 2013. Kuva: SERGEI KARPUKHIN / REUTERS

Venäläisen oppositiopoliitikko Boris Nemtsovin murhassa käytetty pistooli on yhä kateissa. Asia selvisi, kun murhan käsittely jatkui moskovalaisessa sotilastuomioistuimessa maanantaina syyttäjän puheenvuorolla.

Oikeus päätti jatkaa istuntoa tiistaina. Kaikki syytetyt ovat kiistäneet syyllisyytensä ja pyörtäneet poliisitutkinnassa antamansa kertomukset.

Entinen ministeri ja oppositiojohtaja Boris Nemtsov ammuttiin kuoliaaksi Moskovajoen ylittävällä sillalla Kremlin muurin kupeessa viime vuoden helmikuussa. Nyt syytteessä olevat tšetšeenimiehet Zaur Dadajev, Anzor Gubašev, Šadid Gubašev, Tamerlan Eskerhanov ja Hamzat Bahajev pidätettiin pian murhan jälkeen.

Syyttäjä Marija Semenenkon mukaan kyseessä oli maksullinen tilausmurha ja laukaukset ampui Dadajev. Murhan tilaajaksi ja ryhmän johtajaksi syyttäjä väittää Ruslan Muhidinovia, joka on pakosalla ja etsintäkuulutettu.

Semenenkon mukaan murha-asetta ei tutkinnassa ole löytynyt. Dadajev ampui uhria kohti kuusi kertaa kymmenmillisellä pistoolilla, ja neljä laukauksista osui Nemtsoviin kuolettavasti.

Tapausta käsitellään sotilastuomioistuimessa, koska osa syytetyistä on Venäjän sisäministeriön joukkojen palveluksessa.

Juttu oli ensimmäisen kerran esillä heinäkuun lopussa, jolloin oikeus istui suljetuin ovin ja päätti siirtää käsittelyn lautamiesmenettelyyn. Maanantain istuntoa pääsi seuraamaan joukko tiedotusvälineiden edustajia.

Nemtsovin omaisten asianajajan mukaan syyttäjä on tuonut oikeuteen keskeneräisen jutun, koska murhan todellista tilaajaa ei ole selvitetty. Hän ei kuitenkaan vaatinut tapauksen palauttamista poliisitutkintaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat