Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Itä-Aleppon suurin sairaala ”täysin tuhoutunut” pommitusten takia – USA keskeyttää Syyria-neuvottelut Venäjän kanssa

Yhdysvallat keskeyttää neuvottelut Venäjän kanssa tulitauon elvyttämisestä Syyriassa.

Ulkomaat
 
HS–AFP
ABDALRHMAN ISMAIL / Reuters
Pommi teki aukon maahan kapinallisten hallitsemassa Itä-Aleppossa sunnuntaina. Noin 300000 ihmistä on saarrettuna kaupungin itäosassa, jota Syyrian asevoimat ja Venäjä pommittavat rajusti.
Pommi teki aukon maahan kapinallisten hallitsemassa Itä-Aleppossa sunnuntaina. Noin 300000 ihmistä on saarrettuna kaupungin itäosassa, jota Syyrian asevoimat ja Venäjä pommittavat rajusti. Kuva: ABDALRHMAN ISMAIL / Reuters

Suurin sairaala kapinallisten hallitsemassa osassa Syyrian Aleppoa on nyt ”täysin tuhoutunut”, kertoi paikalla toimiva avustusjärjestö maanantaina.

Koodinimellä M10 tunnettua sairaalaa pommitettiin ilmeisesti ainakin yhdeksän kertaa lyhyen ajan sisällä. Lauantain iskujen jälkeen sairaala jouduttiin sulkemaan.

Maanantaina sairaalaa pommitettiin jälleen.

”Se on mennyttä. Sairaala ei voi enää käyttää. Se ei ole pelastettavissa”, sanoi Adham Sahloul, joka työskentelee sairaalaa tukevassa Syrian American Medical Society -järjestössä.

Tuhon jälkeen Itä-Aleppossa on enää kaksi sairaalaa ja 29 lääkäriä. Kapinallisten hallitsemassa itäisessä osassa Aleppoa on saarrettuna noin 300 000 ihmistä.

”Teurastamoksi” ja ”helvetiksi” kuvaillussa kaupungissa tilanne pahenee päivä päivältä. Syyrian asevoimat ja sitä tukeva Venäjä ovat pommittaneet Itä-Aleppoa herkeämättä sen jälkeen, kun tulitauko romahti noin kaksi viikkoa sitten.

Maanantaina Yhdysvallat ilmoitti, että se keskeyttää Venäjän kanssa käydyt neuvottelut Syyrian tulitauon elvyttämisestä

Ulkoministeriön tiedottaja John Kirby syytti Venäjän pettäneen sitoumuksensa. Yhdysvaltain ja Venäjän syyskuussa tekemällä sopimuksella pyrittiin Syyrian väkivallan pysäyttämiseen. Aselepo kuitenkin romahti nopeasti.

Yhdysvaltain ja Venäjän oli määrä perustaa yhteinen keskus koordinoimaan iskuja Syyriassa toimivia jihadistiliikkeitä vastaan. Maanantaina Kirby sanoi, että Yhdysvallat kutsuu Genevestä kotiin edustajansa, jonka piti perustaa keskus venäläisten kanssa.

Kirbyn mukaan Yhdysvaltain ja Venäjän asevoimat pitävät kuitenkin yhä auki viestikanavat, joiden avulla pyritään välttämään se, etteivät maiden asevoimat iske toisiaan vastaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat